El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Festa alcoiana presenta les seues revistes de l'any de la COVID

  • Juanjo Olcina "El virus no ens aturarà. No podrà amb nosaltres. Molt prompte eixirem al carrer"
  • Els Moros d'Alcoi es ressisteixen a posar-se de genolls davant la malaltia i somien amb la Trilogia que esperen celebrar quant abans millor

Optimisme i moltes ganes de retrobar-se amb el més paregut possible a la Festa pre-Covid. Això és el que el món Moro-Cristià alcoià ha transmés en la presentació de la revista tradicional i l'acadèmica celebrada aquest dijous al Calderón.

Les revistes de 2021 ja estan al carrer. És l'única cosa que la COVID ha permés en poc més d'un any. La tradicional i l'eWali són una realitat tot i no haver-hi res a contar ni a il.lustrar perquè no s'ha celebrat cap acte.

Però els Moros d'Alcoi es resisteixen a posar-se de genolls davant la malaltia i somien amb la Trilogia que esperen celebrar com més aviat millor. De fet, el president de l'ASJ, Juanjo Olcina, ha admés que la il.lusió segueix intacte i que molt prompte escoltarem els timbals al carrer.

Rafa Sempere, secretari de la institució, ha conduït la presentació que ha comptat amb la presència de Núria Fuster, l'autora de la trencadora portada de la revista, i de Lorena Zamorano, que ha assumit l'alcaldia en funcions davant la indisposició de Toni Francés.

La professora i doctora de la UV, Ana Botella, ha impartit una interessant classe magistral que ha versat sobre el gènere musical dels Moros i Cristians. Després de desglossar i analitzar l'evolució de pasdobles i marxes mores i cristianes a través de la història, ha conclòs elevant als altars dels Deus musicals a Amando Blanquer, a qui ha comparat amb Johann Strauss.

El cronista de l'ASJ, Natxo Lara Jornet, ha presentat les dues revistes i ha desvelat el canvi de format de l'edició de la tradicional, treball realitzat per l'empresa ICS i ha qualificat de privilegi prestigiós el fet de comptar amb Núria Fuster, escultora alcoiana resident a Berlín, com a creadora de la portada: Una composició que recorda a un moro assegut a una cadira, però que en realitat és un trípode fotogràfic, una tela i un plafó de llum. Una vertadera innovació molt ben rebuda entre el públic assistent.Pel que fa a la revista eWali, coeditada entre l'ASJ i la Universitat Miguel Hernánded d'Elx, està composada per 8 articles, un d'ells procedent de Portugal i un dels més interessants, que versa sobre la Festa de la Muixeranga d'Algemesí. De fet, els castellers han inspirat la portada.

Olcina i Zamorano han tancat l'acte amb paraules d'ànim a la ciutadania i en especial al món de la Festa, a qui han pregat que continuen mantenint viva la llum de la Festa per a així estar preparats per a quan la Pandèmia desaparega.