El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Festa alcoiana vol eixir al carrer el 22, 23 i 24 d'abril de 2022

  • No hi ha canvis: Fernando Rius serà el Sant Jordiet, Rafael Tortosa, capità moro pels Cordoneros, Rafa Aracil, alferes pels Ligeros, Alfonso Moreno, capità pels Muntanyesos, i Joaquín Brotóns, alferes pels Creuats

Descartat definitivament octubre de 2021, la Festa alcoiana ha aprovat aquest dijous intentar-ho en abril de 2022.. Ara bé, haurà de ser la Festa tal com es coneix en Alcoi. En octubre hi haurà actes festers encara per a determinar, i els càrrecs que en abril de 2020 hi haurien d'haver eixit al carrer, ho faran en 2022.

Assemblea de maig de l'ASJ totalment atípica Ni crònica de la Festa, ni elecció de Sant Jordiet. La Festa es conforma i acorda començar a preparar les pròximes Festes en abril de 2022. En concret, el 22, 23 i 24 i sempre que la situació pandèmica ho permeta. 

El món fester ha acordat deixar córrer. definitivament la possibilitat de fer festes en octubre de 2021, tot i que el Casal s'ha compromés a escoltar totes les propostes que arriben de les filaes i del poble per a posar-les en marxa, sempre que Sanitat les autoritze. Res s'ha parlat d'actes en concret.

Juan José Olcina, president de l'ASJ, ha recordat que la Festa es va suspendre el 13 de març de 2020, i que de moment no hi ha novetat. Que després de parlar amb la consellera de Sanitat de la Generalitat, "i encara que la situació millora i l'índex de vacunacions és realment positiu, no tenim la garantia de poder celebrar les nostres Festes com nosaltres volem. Els nostres Moros i Cristians són de contacte personal i directe, al carrer, en harmonia. I és millor esperar a abril abans que organitzar alguna cosa que no reconeixeríem com Nostra Festa".

Es mantenen els càrrecs de 2020

L'Assemblea ha aprovat per unanimitat prorrogar fins a les Festes de 2022 la representació dels càrrecs festers de 2020. Així, Fernando Rius serà el Sant Jordiet, Rafael Tortosa, capità moro pels Cordoneros, Rafa Aracil, alferes pels Ligeros, Alfonso Moreno, capità pels Muntanyesos, i Joaquín Brotóns, alferes pels Creuats. Llana i Llauradors trauran esquadra del Mig i Navarros, la del seu 150 aniversari.

Quant als membres de la Junta Directiva, el primer Tro de la Magenta i el de les Tomasines, representaran a les filaes una vegada han tancat cicle Navarros i Cordó.