El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Festa d'Alcoi aprova que les dones puguen desfilar en la Glòria a 2018

Assemblea de l'ASJ / R. Lledó
A la Diana, el sergent masculí dirigirà les formacions independentment del gènere

La Glòria tindrà presència femenina a 2018. Així ho ha decidit l'Assemblea de l'ASJ amb àmplia majoria. Pel que fa a la Diana, s'ha aprovat que no es puguen mesclar en una mateixa formació dos tipus de disseny. Altre article, concretament el 55, indica que les filaes que tinguen càrrec desfilaran amb sergent masculí independentment del gènere de l'esquadra

L'Assemblea de l'Associació de Sant Jordi (ASJ) ha aprovat la modificació de l'ordenança de la festa. Oficialment, les dones ja podran eixir en l'acte de la Glòria a 2018 i el sergent podrà dirigir les esquadres femenines en la Diana. Concretament, ha sigut la modificació de l'article 11 per àmplia majoria, el qual exposa que la Glòria és una desfilada d'un fester de cada filà amb el disseny oficial que corresponga segons el seu gènere. Com va destacar el president de l'ASJ, Juan José Olcina, "en aquesta modificació de l'ordenança, qualsevol membre d'una filà que vullga participar en la Glòria ho podrà fer a partir del 2018".

En referència a la Diana, s'ha aprovat que no es puguen mesclar en una mateixa formació dos tipus de disseny. Altre article, concretament el 55, indica que les filaes que tinguen càrrec desfilaran amb sergent masculí independentment del gènere de l'esquadra. Cal recordar que en ningun cas podran haver-hi esquadres mixtes.

Tant els articles en referència a la Glòria i a la Diana, que parlen de la incorporació de la dona en la festa, han sigut aprovats per àmplia majoria en l'Assemblea Extraordinària que s'ha celebrat aquest dijous 23 de febrer. Olcina ha deixat clar que "cada individu de la filà ha de vestir la indumentària que li corresponga" i "acomplir l'ordenança".