El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La festa del 9 d'octubre ompli de música i cultura el Teatre Calderón

En nom del Club d'Amics de la UNESCO, el seu president, Josep Maria Gadea, ha sol·licitat al govern municipal que impulse la declaració d'Alcoi com a Ciutat UNESCO, una denominació que s'atorga a les ciutats que treballen en favor dels objectius de la UNESCO i envers la defensa del patrimoni cultural.

Jornada gran la viscuda aquest dimecres amb la celebració del 9 d'octubre en Alcoi. El Teatre Calderón ha acollit la gala per a commemorar la Diada del País Valencià, en la qual s'ha reconegut la trajectòria de l'escriptor Jordi Raül Verdú Pons i del Club d'Amics de la UNESCO.

La gala ha sigut conduïda per l'actriu Neus Agulló, mentre que el periodista Javier Llopis s'ha encarregat de llegir el manifest. L'acte ha comptat amb l'actuació de la Unió Musical d'Alcoi, encarregada de donar inici i concloure la gala.

Llopis ha defensat en el seu manifest "l'existència d'una fórmula política, el sistema autonòmic, que amb totes les seues fallades i amb els seus extraviaments ha portat aquest territori a les majors cotes de benestar i de prosperitat de la seua Història". També ha recordat que "el 9 d'Octubre és una ocasió per a extraure lliçons del nostre passat, per a celebrar el nostre present i per a somniar amb el nostre futur".

Pel que fa als premiats, Jordi Raül Verdú Pons s'ha mostrat visiblement emocionat per rebre el reconeixement a tota una trajectòria, evidenciant un "agraïment etern" a tots els que han fet possible que el seu nom s'haja unit als de Román de la Calle i Sol Picó, premiats a títol individual en les dues edicions anteriors dels premis 9 d'octubre.

En nom del Club d'Amics de la UNESCO, el seu president, Josep Maria Gadea, ha fet un succint repàs pels 50 anys d'història de l'associació, i ha sol·licitat al govern municipal que impulse la declaració d'Alcoi com a Ciutat UNESCO, una denominació que s'atorga a les ciutats que treballen en favor dels objectius de la UNESCO i envers la defensa del patrimoni cultural.