El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Festa del Llibre de Muro arranca aquest dijous amb la conferència del murer Juanjo Castelló

La xarrada inaugural té com a títol: "La pèrdua: Una aproximació a la poesia de Joan Margarit. Tindrà lloc al parc del Batà a les 20 hores d'aquest dijous 10 de juny a càrrec del músic i escriptor, Juanjo Castelló.

Manuel Pérez Berenguer serà l'encarregat de presentar al primer escriptor i músic murer, Juanjo Castelló. El lloc triat per a aquesta primera conferència de la Festa del Llibre de Muro serà el Parc del Batà , i l'hora les huit de la nit. Serà l'inici d'una llarga setmana d'actes culturals d'aquesta festa del Llibre i que acabarà el 20 de juny.

A banda de les conferències, l'Ajuntament ha adobat el mes amb tipus d'activitats com són l'espectacle de circ, màgia i música en directe del grup 'L'Engranatge' i que tindrà lloc també al Batà dissabte 12 de juny a les 20.15.

Juanjo Castelló

La primera conferència correrà a càrrec de Castelló, natural de Muro i llicenciat en Filologia Hispànica per la Universitat Autònoma de Barcelona i PDG per l’IESE (Universitat de Navarra).

Per influència del seu avi matern (interpretava peces líriques i era component de l'agrupació coral El Clavell d'Alacant), va inciar molt primerencament en ell l'afició per la cançó.

Primer van ser les actuacions en el teatre del poble i, a partir dels sis anys, en l'emissora de ràdio de la vila veïna, Cocentaina. Poc després se’l coneixeria a la comarca com ”El Xiquet de Tres Pedres Negres”, i va arribar a formar part, al costat d'altres nens i nenes, d'una petita companyia que recorria els pobles dels voltants, animant els matins dels diumenges.

La seua trajectòria professional la va desenvolupar en el camp de la docència, en la funció pública i, sobretot, en el sector financer, on va ocupar càrrecs de responsabilitat en diferents entitats bancàries.

Té dues passios: La música i la poesia. Al camp musical, ha realitzat distintes col·laboracions amb l’Orquestra Simfònica d’Alacant. Ha gravat, un disc de cançó lleugera: Entre luces (2010) i un llibre-CD: Para ti, Chavela (2015), un sentit homenatge a la memòria de Chavela Vargas, que inclou una cançó de la seua autoria i diferents èxits de la popular intèrpret (es pot trobar en Spotify i en YouTube Music, entre altres plataformes musicals).

Poemaris publicats: Agenda de haikus. Autoedició (2006). Recuerdos, caricias y miserias. Autoedició (2006). Nunca camines descalzo. Ediciones Trabe (2019). Ráfagas. Olé Libros (2020).