El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Festa Estellés arriba a Ontinyent aquest dissabte

Cartell de la Festa Estellés a Ontinyent.
  • L'activitat comptarà amb una ruta literària, que tindrà lloc a les 18.30 hores.
  • A les 20.30 hores hi haurà un concert al mirador de Sant Rafel

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) organitza un any més aquesta celebració en memòria de Vicent Andrés Estellés, un dels clàssics de la literatura catalana.

ACPV, junt a diferents organitzacions i entitats de la llengua i la cultura, han organitzar les Festes Estellés per diferents localitats valencianes. Aquestes activitats son tan literàries, culturals com gastronòmiques, les quals es fan per commemorar la figura de Vicent Andrés Estellés.

Una de les localitats seleccionades per a dur a terme aquestes Festes Literàries és Ontinyent, on la cita té lloc aquest dissabte, 18 de setembre. L’activitat començarà a es 18.30 hores a la plaça de Vicent Andrés Estellés, des d’on començarà una ruta literària, de la mà de Jordi Oviedo, filòleg i estudiós d’Estellés. La ruta, que comptarà amb la col·laboració d’associacions locals, se centrarà en recórrer les places i els carrers ontinyentins per descobrir alguns dels seus poemes i la vinculació del poeta amb Ontinyent i la Vall d’Albaida.

La ruta acabarà al mirador del carrer de Joan Belda Pastor, on tot seguit, cap a les 20.30 hores, tindrà lloc un concert a càrrec de Maria Faubel, una jove cantautora de Llíria. Ella estarà acompanyada per dues músiques més, les quals posaran punt i final a la Festa Estellés a Ontinyent.

A Ontinyent, la Festa Estellés se celebra gràcies a la col·laboració entre ACPV Vall d’Albaida, el Consell Local de la Joventut d’Ontinyent, la Coordinador de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del Valencià i l’Ajuntament d’Ontinyent,. A més, comptarà amb la participació de la Muixeranga de la Vall d’Albaida i d’associacions veïnals com les de Sant Rafel i el Poble Nou.