El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Filà Contrabandistes d'Alcoi busca igualtat per a Andalusos i Andaluses amb una reforma del reglament

Les dónes i hòmens que vulguen vestir-se amb el disseny oficial i eixir en l'Entrada poden inscriure's a la seu de la filà els dimarts i divendres de 20 a 22 h fins al divendres 16 de març

Els Contrabandistes és una de les filaes més multitudinàries d'Alcoi i no vol que cap fester o festera es quede fora. Per això han buscat una reforma del reglament intern, on tant un home com una dona podrà optar als mateixos drets i obligacions en les 12 modalitats de fulla que actualment tenen.

Aquesta nova regulació es va donar lloc gràcies a una reforma estatutària que fou aprovada el 2 de febrer de 2018 després de dos anys de treball. El que es busca amb açò, és una igualtat tant per a dones com a per a homes en les noves modalitats que tenen, a la vegada que revisar les fulles ja existents atenent als condicionants econòmics que tenen lloc a aquests temps, com també millorar el sistema de realització dels actes.

Segons informen des de la filà, pel que fa a l'aspecte concret de la participació, s'ha creat per tal de regularitzar la gran quantitat de festers i festeres que acudien al Partidor el dia de l'Entrada per desfilar juntament amb l'emblemàtica Filà. Des de la Filà adverteixen que tota persona que no estiga inscrita a qualsevol tipus de fulla, no podrà participar junt amb els Andalusos.

La Filà Contrabandistes recorda que el període d’admissió de noves altes encara està obert per tal que qualsevol persona puga apuntar-se, fins al 16 de març, ja que sense aquesta inscripció serà impossible participar amb la Filà per a les properes festes. Els interessats poden acudir a la seu de la Filà els dimarts i divendres de 20 a 22 h.

Assaig d'Insígnies

Representants de l'Ajuntament i de l'Associació de Sant Jordi hi han acudit a la Filà Contrabandistes per tal de viure de primera mà el tradicional Assaig d'Insígnies.

A banda de fer entrega a tots els Andalusos i Andaluses de ple dret, de la seua insígnia distintiva, van atorgar el títol de soci d’honor de la Filà a l’Agrupació Artística Musical Real de Gandia.