El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Filà Muntanyesos presenta 4 novetats musicals per a la seua alferesia

Ensaio / R. Lledó

Més de 50 músics de la Unió Musical han estat presents a l'ensaio

El clàssic assaig de febrer dels Muntanyesos s'ha convertit en aquest any d'alferes en la presentació del CD 'De Santander a la Muntanya'. Festers i músics han sigut protagonistes amb més de 50 components de la Unió Musical d'Alcoi.

Aquest nou CD compta amb 13 marxes de les quals 4 són estrenes. L'alferes cristià 2019, Modesto Moiña, ha contat a ARAMULTIMÈDIA que es tracta d'una "recopilació d'obres de la filà més les novetats que trauran al carrer aquest any". Concretament al CD es podrà escoltar "la música de la favorita, cavallers, esquadra de negres i un regal en forma de marxa mora que el mateix alferes ha fet a la filà".

Una comissió formada per festers de la Filà i encapçalada per Moiña, ha fet possible aquest CD. Per donar a conéixer tot el repertori musical de la Filà, més de 50 músics de la Unió Musical d'Alcoi han estat presents a 'l'ensaio'. L'alferes ha entregat alguns detalls a aqueslls que han participat en la confecció del CD.

El seu boato serà molt guerrer i la marxa que acompanyarà als cavallers serà 'Guerrers de la Muntanya'. Una marxa molt especial per a Moiña és 'La tia Maruja'. Gràcies a aquesta composició musical "jo soc fester dels Muntanyesos", ha destacat l'alferes. Aquesta marxa acompanyarà a la Favorita i les dames.

Juan José Olcina, president de l'Associació de Sant Jordi, ha estat present a l'acte en representació de l'estament fester.