El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Filà Navarros d'Alcoi recull les 'seues' marxes i pasdobles per commemorar el seu 150 aniversari

La Societat Musical Beniatjarentse acompanya els Navarros des de fa més de 80 anys

De la mà de la seua banda, la de Beniatjar (Vall d'Albaida), els Navarros d'Alcoi li han dedicat part del seu aniversari a la música. Aquest dissabte han celebrat i gravat un concert que reuneix les peces musicals que els han acompanyat al llarg de la seua vida.

150 anys només es compleixen una vegada en la vida, i la FIlà Navarros es troba immers en un seguit d'actes commemoratius entre els quals trobem un llibre, un documental i per descomptat, un concert de música festera. Tot coordinat per la Junta de la filà amb Juan Miguel López, el seu primer tro, al capdavant.

Aquest dissabte, el Teatre Salesians ha celebrat el concert dels 150 anys amb la Banda de Beniatjar, que acompanya els Navarros des de fa més de 80 anys, amb totes les peces musicals amb les quals aquesta filà s'identifica.

Jordi Soler Carbó ha dirigit aquesta banda que ha interpretat 12 peces introduïdes pel fester Antonio Arques. Composicions tan conegudes i diverses com 'Churumbelerias', 'Mi Barcelona', 'Con el Alma' o 'Roncesvalles'. També han tocat les dues últimes marxes creades pel  contestà Paco Valor Llorens recentment i amb motiu de les esquadres especials dels Navarros en 2017 i 2018: 'Ultreia' i 'Beltzak'.

El concert ha acabat amb 'L'Ambaixador Cristià', de Rafael Mullor Grau, una marxa cristiana ja clàssica dedicada pel seu autor a la filà i amb la qual acaben cada assaig en el seu local social.