El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La filmoteca alcoiana suma 3.200 títols gràcies a la donació de la família de Julio Bernabeu Gomis

Més de 30 caixes amb DVDs s'incorporen al catàleg de pel·licules de la Biblioteca Municipal d'Alcoi
Les donacions particulars és una font important per al patrimoni cultural

La col·lecció de pel·lícules municipal a l'abast de tots els alcoians ha crescut en un 64 per cent gràcies a la donació particular de la família de Julio Bernabeu. El cinèfil alcoià ens va deixar, malauradament, aquest passat mes de febrer, però el seu legat, gràcies a la seua família, perdurarà per a sempre en el catàleg cultural alcoià.

El cinèfil alcoià ens deixava aquest mes de febrer, però el seu esforç i treball en el col·leccionisme de cinema quedarà entre nosaltres per sempre. La família de Julio Bernabeu Gomis ha donat a la xarxa de biblioteques municipals tota la seua completa filmoteca, que compta amb més de 3.200 pel·lícules en format DVD. Són més de 30 caixes plenes de títols, que ara en la biblioteca central cataloguen i organitzen perquè passen a formar part de la col·lecció municipal. Actualment la filmoteca alcoiana compta amb vora 5.000 pel·lícules, així que poden fer-se una idea del que suposa aquesta nova donació, que incrementa en un 64 per cent el patrimoni fílmic alcoià. A banda de pel·lícules, la donació també compta amb diversos llibres d'història del cine, com per exemple 'El cartel de cine en España (1910-1965)', o 'Cent anys d'il·lusions'.

Les donacions de particulars suposen una important font d'aportacions al patrimoni cultural de cada municipi, tot i que en Espanya la cultura de donacions no està encara molt estesa. Des de la Biblioteca Municipal expliquen que Alcoi és una ciutat que, pel seu bagatge cultural, compta amb una alta xifra de donacions que enriqueixen el patrimoni cultural del municipi. De fet, a hores d'ara es treballa en l'estudi d'altra donació particular que també suposarà una important ampliació dels fons municipals. Però tota donació és bona i aporta benefici a tota la població, així que és una opció a tindre molt en compte per aquelles col·leccions arreplegades en estima durant anys pels nostres familiars i que ara, no poden quedar en l'oblit.