El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Fira de Cocentaina adaptarà la seua celebració “als diferents escenaris” segons l’evolució de la Covid-19

La Fira al Pla de la Font./ Arxiu

L'organització ha comunicat modificacions com el canvi en la ubicació d'alguns sectors, l'ampliació de diverses zones, la introducció d'eines digitals que ajuden en la gestió i en l’organització del certamen com també l'execució de millores perquè l'esdeveniment siga inclusiu. 

En un any ‘normal’, Cocentaina començaria el compte enrere per a la seua Fira de Tots Sants que arriba a la 675. En 2020, la Fira es va celebrar amb un format diferent, evitant les massificacions. En aquesta edició tan especial, Cocentaina preparar un programa d’activitats i estrena imatge gràfica especial.

La Fira de Fires serà una edició especial i és que el certamen compleix 675 anys. Per a commemorar aquesta data, l'àrea de Fira ha preparat una sèrie d'accions i ja “treballa en diferents escenaris” de cara a la celebració de l'esdeveniment per a Tots Sants. La nova imatge gràfica es basa en els elements anteriors del cavall i la roda, però indicant que compleix la seua 675 edició.

L’organització de la Fira preveu implantar millores que es posaran en marxa quan el certamen puga realitzar-se en el seu format tradicional. Entre altres destaquen “el canvi en la ubicació d'alguns sectors, l'ampliació de diverses zones, la introducció d'eines digitals que ajuden en la gestió i en l’organització del certamen com també l'execució de millores perquè l'esdeveniment siga inclusiu”.

A més, dins de les accions previstes per a donar-li difusió a aquesta edició especial, s'està editant una sèrie de càpsules audiovisuals per a donar a conèixer l'origen i l'evolució de la Fira. Persones representatives al llarg de la història de l'esdeveniment donaran a conèixer les fites i les curiositats més rellevants que han contribuït al fet que es complisquen aquests 675 anys. Aquests documents audiovisuals es podran veure a través de les xarxes socials i en la web oficial de la Fira. De manera paral·lela, l'àrea de Fira ja treballa per a donar forma al programa d'actes.

La regidora de Fira de Cocentaina, Eugenia Miguel, indica que “estem seguint dia a dia l'evolució de la pandèmia i, en aquest sentit, tenim previstos diferents escenaris, depenent que la situació siga de major o de menor incidència i s'hagen d'adoptar mesures més o menys restrictives quan arribe novembre”. Miguel continua dient que “tenim confiança que amb les vacunacions, i atés que la Fira se celebra coincidint amb Tots Sants, que ja és final d'any, puguem tindre la situació més calmada i gaudir del certamen firal, encara que de cap manera podrà ser enguany encara tal com la coneixíem; el que sí que ens agradaria, en la mesura de les nostres possibilitats, és que enguany estigueren presents de nou tots els sectors que formen part de la Fira”.