El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Fira de Cocentaina busca ser inclusiva en les seues comunicacions

La Fira. Imatge d'arxiu

Des de la regidoria de Fira asseguren que algunes de les millores s'implantaran en l'edició d'aquest 2021, "independentment de quin siga el seu format".
 

L'objectiu és que tots els visitants de la Fira puguen participar i gaudir d'ella, amb millores específiques pensades en els diferents col·lectius amb alguna discapacitat.

La Fira de Tots Sants de Cocentaina vol ser inclusiva i oferir una experiència d'alta qualitat per a tots els seus assistents, tinguen les condicions individuals que tinguen. I per això, han preparat un Pla de Comunicació Inclusiva, realitzat per l'equip d'Equalitas Accesibilidad i la Fundació Iddeas.

El document estableix tres eixos en què cal actuar. Primer cal adaptar-se a la normativa vigent; després cal implantar millores en la qualitat de l'experiència, i per últim incloure millores específiques per a col·lectius amb alguna discapacitat. Així, caldrà fer canvis, per exemple, en la senyalització visual, o implementar senyalització acústica, formar al personal d'atenció o aportar equipaments que ajuden a millorar l'accessibilitat auditiva, física, visual o cognitiva.

La regidoria de Fira, Eugenia Miguel, diu que "aquestes mesures han estat valorades i aniran fent-se realitat a la 375 edició de Fira, independentment de quin siga el seu format. Trobem mesures que són molt senzilles de dur a terme i altres que costaran més però hem d’aconseguir que la Fira de Tots Sants siga un referent en tots els fronts i la millora de l’accessibilitat i la comunicació és necessària perquè qualsevol persona gaudisca de la Fira independentment de les seues característiques".