El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Fira de Cocentaina ja és Festa d'Interés Turístic Internacional

L'alcaldessa de Cocentaina ha reconegut que una vegada finalitzada la Setmana Santa s'organitzarà una activitat lúdica per fer partícip a tota la ciutadania d'aquest reconeixement.

A falta de la publicació en el Bolletí Oficial de l'Estat, la Fira de Tots Sants de Cocentaina ha sigut declarada Festa d'Interés Turístic Internacional. La contestana es converteix així en la primera fira de tot l'estat en rebre aquest reconeixement, que s'ha de sumar al 'BIC' concedit l'any passat, i a la declaració d'Interés Turístic Nacional.

L'alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, s'ha mostrat pletòrica en anunciar la declaració, un fet que considera "històric" i que ha de permetre als contestans "traure pit i sentir-se ben orgullosos". "És un orgull, fruit del treball de tot el poble i de tots els governants que han passat per Cocentaina" recorda l'alcaldessa, qui no ha perdut l'ocasió per a ressaltar que la de Cocentaina ja és sense dubte "la fira de les fires".

Un aspecte on s'espera que la declaració tinga especial incidència és en el finançament. Avui dia, el 80% del cost de la fira se sufraga amb fons municipals, una realitat que la regidora de Fira, Mariona Carbonell, espera puga ser revertida a partir d'ara. Carbonell confia que el finançament estatal vinga acompanyat també d'una major repercussió turística.

L'anunci s'ha fet públic aquest dimecres 17 d'abril, tot després que els tràmits duts a terme entre l'Agència Valenciana de Turisme i el Ministeri espanyol de Turisme hagen arribat a bon port. El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha valorat positivament aquest reconeixement, felicitant a l'alcaldessa i a tot el municipi de Cocentaina."La declaració posa de rellevància les nostres tradicions com a experiències úniques per al visitant", ha assegurat Colomer.

 

L'alcaldessa i la regidora de Fira anuncien la notícia als mitjans de comunicació.