El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Toni Francés, alcalde d'Alcoi

Toni Francés

La Fira de la il·lusió

Escric aquestes línies l'endemà. Eixe dia en què ho tens tot tan recent que sembla que encara ho pots tocar, però que també et permet poder fer una r…

Escric aquestes línies l'endemà. Eixe dia en què ho tens tot tan recent que sembla que encara ho pots tocar, però que també et permet poder fer una reflexió sobre el que acabes de viure.

És l'endemà de tancar la Setmana i Fira Modernista 2021, un certamen adaptat a la realitat que vivim des de l’any passat i que ha demostrat que la il·lusió, la feina conjunta i la responsabilitat d’entitats, empreses, particulars i de la Regidoria de Turisme ha donat molt bons resultats i ha facilitat retrobar-nos en aquesta cita del calendari dels últims anys. Ha sigut una celebració diferent de les anteriors, però malgrat les circumstàncies hem pogut gaudir de la cultura, l’oci, el patrimoni i, en definitiva, d’una època que té especial incidència en la ciutat i en les alcoianes i els alcoians.

Aquesta edició especial s’ha desenvolupat com a ‘Fira Modernista, la màgia del passat’. I aquesta màgia és la que ha tornat a veure’s als carrers d’Alcoi, on les alcoianes i els alcoians s’han tornat a sumar a una celebració que ha portat fins a la nostra ciutat a nombrosos visitants, que han pogut comprovar la grandesa d’Alcoi i de la seua gent.

Perquè som un poble que quan suma, multiplica els resultats. I encara que semble màgia, la realitat és que eixos bons resultats són fruit del treball, de la constància i de la implicació de moltes persones que, tant particularment, com des de diferents col·lectius, han estat al peu del canó durant mesos, superant obstacles, assajant i aportant el millor per mantindre l’esplendor d’una Fira Modernista que des de la primera edició ha tingut una acollida extraordinària. S’han preparat vestits, actuacions, concursos, lectures, rutes i visites, xarrades, exposicions, gastronomia… i tot això en uns moments en què no és gens fàcil programar i preparar activitats. Però ha quedat demostrat que, junts, és possible.

Quan mire cap a la setmana passada, només puc donar les gràcies a totes i a tots els que han fet possible gaudir d’una nova cita amb el Modernisme, als qui ens han facilitat retrobar-nos i compartir esperances.

Gràcies, Alcoi! Comença el compte enrere cap a la Setmana i Fira Modernista 2022.