El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Fira de Nadal de Xixona se celebra de forma virtual

Pascual Sanchis i Isabel López, amb la nova web / Ajuntament de Xixona

feriadenavidad.es és la nova plataforma web que l'Ajuntament de Xixona i AEX han posat en marxa per tal d'apropar des de la distància la Fira de Nadal d'el lloc més dolç del món. En la web podran comprar en línia i gaudir de programació en directe relacionada amb el terró i Xixona. Cal destacar que els productes que es poden comprar tenen la Indicació Geogràfica Protegida Xixona i Torró d'Alacant.

L'Avinguda de la Constitució no estarà atapeïda de gent com ocorre des de fa 12 anys a desembre, però Xixona no volia quedar-se sense la seua fira i ofereix continguts i productes de forma en línia. feriadenavidad.es espera rebre la visita de tothom.

L'alcaldessa de Xixona, Isabel López, ha subratllat que “Xixona continua oberta i produint amb normalitat els millors torrons i dolços per a endolcir el Nadal per tot el món, per la qual cosa l'única cosa que canviarà enguany és que, en lloc de vindre a la Fira a fer la compra, les nostres fàbriques i botigues li l'enviaran directament a casa”. El nou portal ha sigut dissenyat per una empresa local i compta amb un directori de prop de 30 empreses diferents de torró. A més, s'inclouen altres expositors relacionats amb la gastronomia i els productes nadalencs, al costat d'altres comerços locals.

El president de l'AEX, Pascual Sanchis, ha anunciat que la web “arriba per a quedar-se, serà una eina que estarà sempre disponible perquè, encara que la Fira torne a ser presencial l'any vinent, tot aquell que no puga acudir a Xixona en eixes dates, tinga l'opció de comprar des de casa tot allò que desitge”.

A més de la venda online, la comissió d'organització de la Fira està planificant una àmplia programació d'activitats, que seran oferides en streaming a través del portal i de les xarxes socials oficials de la Fira. Dos dels actes més representatius de Xixona si que s'han pogut celebrar. L'encesa oficial de la il·luminació nadalenca s'ha vist reforçada i ampliada i la inauguració del Betlemet, el tradicional Betlem de grandària natural que s'instal·la en una de les entrades principals de Xixona.

Isabel López ha recordat, no obstant això, que “qui vulga vindre a Xixona durant tot el mes de desembre trobarà totes les nostres botigues i restaurants oberts per a poder passar una gran jornada en família”. Per a això, els comerços obriran de manera extraordinària els diumenges i s'han organitzat visites guiades al Castell de Xixona, recentment rehabilitat.