El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Fira de Nadal de Xixona, a rebentar

Es pot visitar fins el diumenge 9 de desembre. Més de 100 stands de dolços i torros en ple carrer.

Milers de persones han visitat aquest dijous Xixona per comprar i degustar dolços i torrons. Els 20 graus de temperatura han ajudat a l'èxit d'un certamen que fa 10 anys i que està obert fins el diumenge.

Dia fantàstic, sòl i calor per a inaugurar la fira de dolços i torrons més important i nodrida de tot l'Estat: la de Xixona. Dècima edició i allau de gent procedent de tota la Comunitat Valenciana. I és que la Fira de Nadal de Xixona, potser, és una de les millors opcions per al pont de desembre. De fet, els bars i restaurants estan plens amb reserves per als quatre dies.

 


La inauguració ha tingut lloc a les 12:30 passades amb important presència de polítics de tots els colors polítics i amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, al capdavant. També han estat els diputats en Corts pel PSOE, Rafa Briet, i Rosa Garcia (Ciudadanos). Des de Madrid s'ha personat Joan Baldoví, representant de Compromís.

 


20 edició

Com que aquesta és la 10 edició de la Fira de Xixona, l'alcaldessa, Isabel López, ha volgut retre homenatge els responsables polítics que la van encetar el 2008; és a dir, l'aleshores alcalde, Ferran Verdú, i el president de l'empresariat xixonenc, Ismael Miralles. Ells han estat els encarregats d'inaugurar oficialment la fira. L'alcaldessa ha aprofitat per a imposar la Insígnia d'Or de la localitat a Ismael Miralles, per la seua dilatada experiència i la contribució al comerç de la localitat.

Ximo Puig ha felicitat els xixonencs per l'important esforç que fan cada any per aquestes dates per oferir els seus productes acabats d'eixir del forn al món, i ha dit que "el millor torró del món es fabrica a Xixona, on cada any comencen els Nadals".Novetats

L'avinguda de La Constitució (La Plaça) de Xixona acull fins diumenge 9 de desembre a Fira de Nadal, amb més de cent establiments que a peu de carrer venen torrons i dolços acabats de fer. Un sector tradicional que sempre dóna peu a les innovacions, perquè s'han pogut veure a alguns stands snacks de torró i dolços de la Guerra de les Galàxies, per exemple.

Pel que fa a l'organització, enguany s'ha decidit traslladar a la zona d'eixida cap a Alacant les atraccions infantils i els food trucks. Els poden trobar als aparcaments del parc del Barranc de la Font, al costat del popular 'Betlem'.