El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Fira de Tots Sants consolida la seua ampliació i aposta per la promoció en l'exterior

El cartell de Tere Cerver és, des de ja, la imatge d'aquesta pròxima Fira 2018.

Cocentaina descompta els dies que queden per a l'arribada de la seua Fira de Tots Sants, la seua 672a edició de Fira. Queda menys d'un mes i el poble inicia a partir de les pròximes setmanes la seua transformació en un recinte comercial de vora 136.000 metres quadrats d'exposició.

Aquest divendres 5 d'octubre es va iniciar oficialment el compte enrere per a la 672a edició de la Fira de Tots Sants de Cocentaina. A les portes del Centre Cultural el Teular, al voltant de les 20:15 hores de la nit, es celebrava l'acte públic de la presentació oficial de la Fira que va aprofitar també per a presentar públicament als seus principals protagonistes: Tere Cerver, autora del cartell, i Kiko Moya, lector del 'Privilegi'.

Amb l'amenització del Grup de Danses Cocentaina i de la Colla de Dolçaines i Tabals Mal Passet, el gran moment de la nit no es feia esperar amb el descobriment del cartell de la Fira de Tots Sants 2018 per part de Tere Cerver, la seua autora. Una obra de disseny gràfic, acolorida, amb el títol 'Cocentaina en Fira... una caixa de sorpreses'.

Altre dels protagonistes de la nit va ser Kiko Moya, el prestigiós xef contestà (dues Estreles Michelín i tres Soles Repsol) que treballa sense descans a la cuina de L'Escaleta. Moya va rebre la notícia de ser escollit lector del Privilegi a milers de kilòmetres, a Hong Kong, minuts abans d'iniciar un servei. Moya no va amagar la seua emoció per ostentar aquest honor, fent-lo extensiu a la resta de la seua família.

 

Per la seua banda, la regidora de Fira Mariona Carbonell va ser l'encarregada d'oferir les primeres dades d'aquesta Fira de Tots Sants 2018, una Fira que oferirà un total de 135.935 metres quadrats d'exposició comercial després de consolidar la seua ampliació en la passada edició a l'avinguda País Valencià, el que permetrà recuperar de nou l'exposició de maquinària agrícola i industrial.

D'entre totes les novetats, es va destacar la de la creació d'una aplicació mòbil "innovadora i divertida". Es tracta d'un joc interactiu amb realitat augmentada en el qual un personatge anirà recorrent tota la Fira complint missions i aconseguint premis a l'instant com samarretes, bolis i braçalets per al mòbil. Un exemple d'aquestes missions serà fer-se una selfie amb el Castell de Cocentaina, respondre una pregunta al Museu Fester, o llançar castanyes virtuals.

Menció a banda, i així ho va explicar la conductora de l'acte i presentadora Mayte Barrachina, mereix la presència mediàtica que tindrà aquesta Fira de Tots Sants 2018, ja que la Televisió Pública Valenciana ÀPunt estarà present durant els quatre dies amb un estand propi per emetre l'esdeveniment a través de la ràdio i la televisió. I parlant dels mitjans de comunicació, destacar que a més de tindre presencia en l'àmbit local, comarcal, i autonòmic, la Fira adopta un nivell internacional i s'està publicitant a l'estranger, als principals periòdics d'alguns països veïns com França i Portugal.

Com és habitual, la màxima autoritat contestana, l'alcaldessa Mireia Estepa va ser l'encarregada de tancar l'acte de la presentació de la Fira de Tots Sants. Estepa ha encoratjat a tot el poble a gaudir d'aquest centenari certamen. Una Fira de Tots Sants que, en aquest 2018, mirarà de reüll i seguirà de ben prop l'expedient administratiu que li pot atorgar la categoria de BIC, Bé d'Interés Cultural, pocs dies abans que s'inicie.