El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Fira de Tots Sants de Cocentaina torna a buscar el millor Oli d’Oliva

El 24 de novembre serà el tas dels olis i el 27, el lliurament dels premis. 

El II Concurs AOVE Forum Internacional tornarà a celebrar-se a Cocentaina en el marc de la Fira Tots Sants. El resultat del concurs es donarà a conèixer el 27 de novembre, però abans hi haurà conferències i distintes activitats relacionades amb l’Oli d’Oliva Verge Extra. Tots els actes se celebraran a El Teular.

Abans de la segona edició del concurs, organitzat per les Cooperatives Agroalimentàries de la Comunitat Valenciana, es realitzaran dues jornades de conferències per a abordar temes de rellevància per al sector productor i consumidor. En la part superior de la noticia podeu veure el vídeo del lliurament dels premis en la primera edició.

El 17 de setembre es durà a terme la conferència ‘AOVE: Qualitat, Salut i Gaudir', jornada que iniciarà amb la participació de la biòloga Anúncia Carpio, qui desenvoluparà el tema: Els olis Premium. Tradició o Innovació?


L'activitat continuarà amb la intervenció del catedràtic en Immunologia de la Universitat de Jaén, José Juan Gaforio, encarregat d'oferir les respostes a ‘Podria la nutrició potenciar la resposta immune enfront de virus com a SARS-CoV-2?’. El xef de L’Escaleta, Kiko Moyá, posteriorment, presentarà ‘L’AOVE, ingredient saludable fonamental de l'alta cuina’. La primera jornada d'activitats prèvies conclourà amb una taula redona.

El segon dia de conferències es realitzarà el 27 d'octubre sota la premissa ‘El mercat Rus i Alemany: Oportunitats per al nostre AOVE’. L'obertura estarà a càrrec de Vicent Insa, Tècnic de Cooperatives Agroalimentàries CV amb el tema ‘Els olis cooperatius. Una aposta cap a la qualitat i la sostenibilitat social, econòmica i mediambiental’. Li seguirà, Francisco Albert, Consultor d'Internacionalització i expert en AOVE qui abordarà ‘Com preparar-se per a la internacionalització? La importància d'invertir en internacionalització’. Finalment, representants d'empreses de Rússia i Alemanya presentaran ‘El mercat rus i alemany: oportunitats per a l'AOVE de la Comunitat Valenciana’.