El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Fira de Tots Sants mobilitzarà a 100 efectius de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat

Junta de Seguretat amb la presència de la subdelegada del Govern a la província d'Alacant, Araceli Poblador.

La regidora de Fira, Mariona Carbonell, ha destacat que l'únic canvi destacat pel que fa a infraestructures i accessos el trobem en la nova zona d'aparcament habilitat a l'accés Cocentaina des de Benilloba.

Els preparatius s'han enllestit aquest 10 d'octubre amb la celebració de la Junta Local de Seguretat Ciutadana al consistori de Cocentaina. L'encontre ha estat presidit per la subdelegada del Govern a la província d'Alacant, Araceli Poblador, i la batllessa contestana, Mireia Estepa.

En total seran 590 les persones mobilitzades en el dispositiu, on s'inclouen també membres del cos de Bombers, la Creu Roja, Protecció Civil, seguretat privada contractada per l'Ajuntament, seguretat sanitària, controladors als accessos i aparcaments. D'altra banda, la Guàrdia Civil ha confirmat la presència de la USECIC (Unitat Especial de la Seguretat Ciutadana) i de vigilància aèria.

D'altra banda, la regidora de Fira, Mariona Carbonell, ha destacat que l'únic canvi destacat pel que fa a infraestructures i accessos el trobem en la nova zona d'aparcament habilitat a l'accés Cocentaina des de Benilloba.

Un dels punts on s'ha posat especial atenció durant la junta ha estat el protocol de prevenció i atenció de possibles casos de violència masclista i de gènere. En aquest sentit, Cocentaina sol·licitarà a la Conselleria
l'habilitació d'un Punt Violeta per a atendre possibles casos i reforçarà la coordinació especialment entre la Policia Local i la Guàrdia Civil per a tenir especial cura amb subjectes prèviament identificats i amb les víctimes en risc.

Araceli Poblador s'ha mostrat molt agraïda a tots els efectius implicats en la seguretat de la Fira de Cocentaina, afirmant el següent: "La meua lleialtat màxima i la meua admiració al treball que desenvolupen i que ja he pogut constatar durant els meus dos mesos en el càrrec. La gent pot estar segura i tranquil·la amb les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat que tenim; estic segura que enguany eixirà tot bé en la Fira de Tots Sants i que tornarà a serà un èxit de visitants".