El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Fira de Tots Sants podria ser declarada d’Interés Turístic Internacional

L’any passat ja va aconseguir el reconeixement de Bé d’Interés Cultural, i anys anteriors les distincions de Festa d’Interés Turístic Nacional, i Festa d’Interés Turístic Autonòmic.

L’Ajuntament de Cocentaina està esperant la resposta de la Secretaria General de Turisme, que depén del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme del Govern d’Espanya, per tal de confirmar la declaració de la Fira de Tots Sant com a Festa d’Interés Turístic Internacional.

Els tràmits es van iniciar el 19 de febrer quan l’Ajuntament va entregar el document corresponent a l’Agencia Valenciana de Turisme, i al cap de poc temps el seu director, Josep Gisbert, confirmava el seu trasllat al Govern Central.

Segons la regidora de la Fira de l’Ajuntament de Cocentaina, Mariona Carbonell, aquest expedient ha sigut el més costós de fer tan econòmica com administrativament, però dona per al futur molts més beneficis econòmics.

La difusió informativa de la Fira de Tots Sants de forma internacional, ha sigut una de les accions que s’han dut a terme per a acompanyar l’expedient.

La Fira ja ha aconseguit amb anterioritat reconeixements i distincions com Festa d’Interés Autonòmic, Festa d’Interés Nacional o Bé d’Interés Cultural Immaterial.