El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Fira del Llibre del 9 d'octubre tindrà un format reduït a Alcoi i s'ubicarà a País Valencià

La fira del llibre estarà ubicada a l'exterior del Centre Cultural Mario Silvestre / AM

Les invitacions per a l'acte institucional del Teatre Calderón es podran arreplegar el pròxim dimecres i dijous en la taquilla del teatre

Detroit, Llorens, Natura i Universal seran les llibreries que participen en aquesta Fira del Llibre en valencià del 9 d'octubre. Tindrà un format reduït a causa de la Covid-19 i estarà ubicada a l'Avinguda País Valencià, concretament davant del Centre Cultural Mario Silvestre. La fira estarà del divendres 9 al diumenge 11 al migdia, però hi haurà altres activitats paral·leles.

El programa d’activitats literàries acull diverses presentacions de llibres: el dimecres 7, a les 19 hores, “Hotel Fontana”, de Pau Alabajos, XLV Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi; el divendres 9, a la mateixa hora, “Els titelles al País Valencià”, de Jaume Lloret, i el dissabte 10, a les 12 hores, “Plantes valencianes: descripció i usos tradicionals”, d’Antoni Belda Antolí. També hi ha 3 sessions d’un taller de pop-up a càrrec de Silvia Colomer en la Biblioteca Tirisiti.


La programació cultural de la Fira clou amb un contacontes, de Carles Llinares i Jordi Carbonell, el diumenge 11, a les 12 hores, organitzat per la Coordinadora Alcoià-Comtat pel Valencià. Per a l’assistència a totes aquestes activitats cal inscripció prèvia obligatòria telefonant al 965 53 71 43 a les vesprades o enviant un correu electrònic a biblioteca@alcoi.org. Cal recordar que l'horari de la Fira del llibre serà de 10 a 20 hores, i el diumenge de 10 a 14 hores.


El regidor de Cultura, Raül Llopis, destaca el canvi d'ubicació: "Encara que siga en un altre format i situació, no volíem que la literatura en la nostra llengua no estigueren al carrer durant la festa gran de tots els valencians així que Alcoi tornarà a celebrar la Fira del Llibre en Valencià, que cada 9 d'Octubre tenim a la ciutat però adaptada a la nova situació sanitària i les mesures de seguretat pertinents. La fira es trasllada enfront del Centre Cultural des del divendres 9 d'octubre al diumenge 11 d'octubre a migdia, i comptarà també amb presentacions de llibres i activitats per als més menuts sempre amb cita prèvia".


Acte institucional al Teatre Calderón


D'altra banda, les invitacions per a l'acte del 9 d'Octubre en el Calderón es podran arreplegar el pròxim dimecres i dijous en la taquilla del teatre.

Durant l'acte es farà entrega dels premis 9 d'Octubre, es llegirà el manifest i es realitzarà el concert de la Primitiva, del qual adjuntem el programa.