El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Fira IMEX tanca a Alcoi amb centenars de contactes entre empreses per exportar

Una expedició forània a Alcoi /AM
Toni Fancés: "mai a Alcoi havíem tingut un esdeveniment d'aquestes característiques"

459 persones han passat per la Fira IMEX que s'ha celebrat a Alcoi aquesta setmana, la majoria empresaris i representants d'empreses de la comarca amb la inquietud de vendre els seus productes fora de les nostres fronteres. Seminaris pràctics i sobretot, contactes i reunions entre expedicions d'altres països i empreses d'ací. S'han completat 16 agendes amb 200 contactes reals. 

L'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, un dels organitzadors junt a la Cambra de Comerç (Enrique Rico) i IMEX (Jaime Ussia), ha admés estar molt satisfet "i orgullosos d'haver acollit en la nostra ciutat aquesta fira, perquè els nostres empresaris i professionals han tingut una magnífica oportunitat per a establir contactes i realitzar gestions de cara a exportar els seus productes, però també per a contactar amb altres empreses amb les quals millorar els seus processos o ampliar els seus serveis".

L'alcalde ha valorat la magnitud de l'esdeveniment en dir que "mai a Alcoi havíem tingut un esdeveniment d'aquestes característiques i els propis empresaris ens han traslladat la seua excel·lent valoració. Esperem que IMEX siga tot un punt de partida perquè el nostre teixit productiu puga créixer i ampliar la seua presència en mercats exteriors, i així contribuir a potenciar el teixit socioeconòmic de les nostres comarques, que és l'objectiu primordial del nostre govern local".

200 reunions

Durant tres dies s'han tancat 200 reunions entre representants d'altres països i empreses de les comarques. D'eixos contactes s'han tancat acords comercials. En defintiva, Àgora ha acollit una fira amb un esquema convencional de contactes entre totes les parts interessades. Però també han inclòs conferències i tallers que han ajudat sobretot els empresaris a iniciar-se en l'exportació.