El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Fira Modernista acollirà una cridanera concentració d'estètica 'steampunk'

Exemple d'estètica 'steampunk'.

L'origen de l'steampunk prové de la literatura dels temps d'H.G. Wells i Jules Verne i de l'estètica de l'època victoriana a Londres. La vestimenta en les dones es caracteritza entre altres coses per utilitzar la cotilla per fora del vestit, i en els homes per fer servir ulleres de soldador.

La tercera Fira Modernista d'Alcoi també donarà cabuda a l'estètica trencadora i iconoclasta. Així es podria definir a la moda 'steampunk', part d'un corrent artístic inspirat en la indústria del vapor decimonònica. Serà el diumenge 22 de setembre, en la Glorieta, on a més d'una concentració de gent vestida amb aquesta estètica, s'instal·larà un photocall perquè el públic general es puga fotografiar amb elements característics de l'esteampunk.

L'activitat ha estat organitzada per l'Associació Cultual Amics del Modernisme. La presidenta de l'entitat, Victoria Morena, anticipa l'arribada de grups de fora d'Alcoi aficionats d'aquesta estètica. La iniciativa servirà també per a homenatjar a la cultura ferroviària alcoiana del segle passat, una de les icones de la qual és la locomotora del tren 'xitxarra'.

Aquells que no disposen d'indumentària 'steampunk' podran gaudir igualment de la iniciativa, ja que s'instal·larà el diumenge 22 de setembre a la Glorieta un photocall perquè la gent es puga caracteritzar amb elements d'aquesta moda. El dia anterior, dissabte 21 de setembre, el photocall també estarà actiu, encara que posarà a servei del públic elements d'estètica modernista més convencional.

Pícnic modernista

Una altra de les activitats que organitzen els Amics del Modernisme serà un pícnic per al dissabte 21. La gent que vulga participar s'haurà de dirigir a la plaça d'Espanya a les 13 h, des d'on es partirà fins al parc de Cervantes, on tindrà lloc el pícnic. El vicepresident de l'entitat, Pedro Belda, demana als participants que utilitzen elements en consonància a l'època: "el plàstic està prohibit; demanem que s'utilitzen gots de vidre, plats de porcellana, recipients d'alumini, cistelles de vímet..." L'acte estarà amenitzat amb música, balls i jocs.