El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi recupera la pilota valenciana per a la Fira Modernista

Partida de pilota valenciana celebrada a carrer Sant Jaume d'Alcoi.

El Club Pilota Alcoi ha représ la pràctica de la pilota valenciana recentment i participarà en l'activitat de la Fira Modernista.

Aquest club crearà pròximament una escola base per fomentar la pràctica de la pilota i així reprendre l'activitat de l'icònic trinquet alcoià de la Cova Santa.

El diumenge (22 de setembre) de la Fira Modernista d'Alcoi serà un dia purament esportiu. Si ja s'havia anunciat que la Fira incorporaria una cursa d'atletisme, ara sabem que la pilota valenciana també tindrà el seu espai. La competició d'aquest esport tindrà lloc en el trinquet de la Cova Santa, la històrica instal·lació que té Alcoi per a la pràctica de pilota valenciana, i que està ubicada en la part superior del barri La Sang.

Una de les particularitats de la iniciativa serà que els esportistes aniran vestits amb una indumentària acord a l'època modernista, intentant recrear les partides de trinquet que es jugaven en Alcoi al llarg del segle passat. De fet, Alcoi ha fet avanços en la recuperació d'aquest esport, tot després que el Club Pilota Alcoi haja représ la seua activitat després de 10 anys de parada.

El regidor d'Esports, Miguel Juan Reig, assegura que a l'oferta de la Fira "no podia faltar un esport tan arrelat tant a l'època modernista com a la mateixa ciutat d'Alcoi". També ha reconegut que la iniciativa serà una bona forma d'incentivar la pràctica de la pilota valenciana, i anuncia que el Club Pilota Alcoi té previst crear una escola de base amb què reactivar l'activitat en el trinquet de la Cova Santa.