El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Fira Modernista recupera les Filaes de Cavalleria de l'època

La regidora de turisme Lorena Zamorano i el president de l'Associació de Sant Jordi, Juan José Olcina

La desfilada de cavallers tindrà lloc el dissabte, 22 de setembre, a partir de les 19 hores, des de la Font Redona fins a l'Església de Sant Jordi

8 filaes amb un cabo representaran les ja perdudes Filaes de Cavalleria, pròpies de la festa alcoiana a principis del segle 20. L'Associació de Sant Jordi se suma així la nova festa alcoiana, la Segona Fira Modernista, que tindrà lloc en setembre. 

L'Associació de Sant Jordi també vol participar de la nova festa alcoiana que arriba a tots els racons: la Segona Fira Modernista que tindrà lloc en setembre. I han anunciat que per l'edició d'enguany trauran al carrer les Filaes de cavalleria, desaparegudes des de fa anys però molt típiques en la primera meitat del segle 20.

Juan José Olcina, president de l'Associació de Sant Jordi, explica que es vol recrear un poc de les festes d'aquella època, però en concret algun dels elements que hagen desaparegut, com són les filaes de Cavalleria. "Ara per ara només queden els Realistes i Bequeteros, que celebren la Diana de Cavallers", explica Olcina, per això "hem considerat oportú traure eixes filaetes desaparegudes de cavalleria".

Hi participaran 8 filaes i un cabo. Per a l'ocasió s'han desempolsat dels baguls de l'Associació 3 vestits d'heralds de l'època, i 8 vestits de cavallers i cabo. També la música de l'època estarà present, i el director de la banda també portarà un vestit d'època. La cita és a partir de les 19 hores del dissabte 22 de setembre a la Font Redona. La desfilada baixarà per Sant Nicolau fins a la plaça Espanya, on hi haurà una xicoteta batalla, amb interacció en el públic, tal com es feia en l'època. Després les filaetes continuaran fins a l'Església de Sant Jordi.

La regidora de turisme Lorena Zamorano ha agraït la implicació de l'Associació de Sant Jordi, "una entitat amb molt de pes en la societat alcoiana, amb una nombrosa suma de socis i que representa molt bé quina és l'essència de les nostres festes i les nostres tradicions". Zamorano continua animant a tots els col·lectius i veïns a participar d'aquesta nova festa alcoiana amb l'organització de qualsevol esdeveniment modernista.