El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

"La Fira, tal com la coneixíem fins al moment, enguany no podrà ser"

El format defenitiu per a la Fira no es decidirà fins a octubre, un mes abans de la seua celebració. 

Cocentaina busca formats alternatius per a la celebració de la Fira de Tots Sants 2020, que haurà d'adaptar-se a la crisi originada per la COVID-19. L'alcaldessa Mireia Estepa ha sigut clara: "La Fira, tal com la coneixíem fins al moment, enguany no podrà ser". De moment es treballa en tres possibles escenaris, segons l’evolució de la pandèmia.

Segons ha explicat la regidora de Fira, Eugenia Miguel, “el format tal com el coneixem està totalment descartat. En aquesta nova realitat que ens deixa la crisi sanitària que estem vivint, no podem assumir el volum de persones assistents i participants que teníem fins l'any passat, ni garantir la distància de seguretat. No obstant això, tenim altres opcions que suposarien no deixar buida de contingut aquesta Fira 2020”. Asseguren que aquesta decisió es fruit del consens treballat amb tots els grups polítics en la comissió de Fira. 

Tres possibles escenaris

En el cas que la solució de la pandèmia evolucione de manera positiva “celebraríem la Fira amb un format molt més reduït, amb zones delimitades en diferents parts del poble i amb aforaments controlats” explica l'edil de Fira.

Si la cosa empitjorara i haguérem de tornar a un estat d'alarma en alguna de les seues fases (sempre que no siga el confinament total), s'estudia la manera de poder celebrar activitats culturals i alguna comercial com a exposicions o venda de productes locals, de forma molt restringida quant a presència i combinant-ho amb un gran suport digital, en totes les plataformes i formats dels quals puguem disposar: web, xarxes socials, aplicació o esdeveniments virtuals.

Finalment, si es tornara a la situació de confinament, “mantindríem un format digital. Estem treballant en totes les possibilitats que ens ofereix la tecnologia per a presentar una versió online de la Fira de Cocentaina” ha assenyalat Eugenia Miguel.