El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Fira Tots Sants de Cocentaina tindrà 'Espai Sambori'

Es promourà l'animació lectora i es mostraran els treballs guanyadors d'edicions anteriors dels premis

La 671 Fira Tots Sants tindrà altra novetat. Es tracta de 'l'Espai Sambori'. Pretendrà mostrar els treballs guanyadors o que han participat en les diferents edicions del Premi Sambori de narrativa escolar a les nostres comarques. A més, també es convertirà com un punt de trobada en el qual es podrà viure de primera mà l’experiència d’una animació lectora, tot acompanyat d’un bon grapat de col·laboracions, d’actuacions i de sorpreses.

Així, cada dia l’Espai Sambori s’omplirà de col·laboradors. Tindrem amb nosaltres, tant al matí a les 12 com a la vesprada a les 7, un mestre o una mestra de tots els centres educatius de Cocentaina i també en vindran d’altres localitats de les nostres comarques: Imma Castellà, Encarna Pascual, Pablo León, Mercè Cloquell, Carmen Torró, Jordi Raül Verdú, Carles Caballer i Dori Julià, es convertiran en l’ànima d’aquest espai per a donar-li vida als contes que hi ha exposats amb la lectura als xiquets i a les xiquetes que els vulguen escoltar d’una de les històries guardonades, un públic que arribarà a la sala expositiva gràcies a l’animació a peu de carrer que tenen previst fer les companyies de teatre l’Espardenya i Anbelú. L’espai comptarà també amb la participació del TASOC del CIP FP de Batoi.

El Premi Sambori, que s’organitza any rere any des de 1998, és un concurs de narrativa dirigit als centres educatius del País Valencià amb l’objectiu de promoure i difondre l'ús del valencià dins de l'àmbit educatiu, a més d'incentivar la creativitat artística i imaginativa de les xiquetes i els xiquets valencians. Cada any participen al voltant de 70.000 alumnes, vora 500 centres i més de 3.000 mestres.