El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La fira tèxtil-llar torna a València una vegada superada la crisi

Fotografia de la fira

S?han recuperat les xifres amb vora 40 expositors de les nostres comarques i clients de 35 països diferents i això fa tornar la fira a València, entre el 22 i el 25 de setembre.

Bones notícies per al sector del tèxtil, que amb la tornada de la fira a València tanquen un procés postcrisi que els ha conduït cap a l'especialització i adaptació total a l'exigent mercat. Tèxtil-llar abandona Madrid i després de 5 anys torna a Paterna. Se celebrarà entre el 22 i el 25 de setembre de 2020.

Ara s'anomena "Home Textiles Premium by Textilhogar", però a les comarques s'anomena 'Tèxtil-llar' i és un clàssic entre l'empresariat valencià i el lloc on les firmes contactaven amb els seus clients i presentaven les seues novetats. Amb la crisi recent, que ha afectat especialment aquest sector, Fira València va decidir -per motius estratègics- traslladar el certàmen des de València  a Madrid. L'argumentació tenia a veure amb  el públic objectiu d'aquests productes. S'havien perdut els internacionals i tots o quasi tots eren nacionals. Madrid era, per proximitat i comunicacions, el millor lloc.

La fira, des de fa cinc anys ha estat a Madrid. Primer en el Retiro, després en l'estació de Chamartín i per últim en la 'Caja Mágica'. A poc a poc ha recuperat el pols i tant clients com ara empresariat estan satisfets amb el resultat d'aquesta fira que recupera clients forànis i que arrossega bones xifres. De fet, el sector ha incrementat en 1.800 afiliacions respecte a l'any passat en el sector i ha viscut  un fort creixement continuat en les exportacions durant els últims 3 anys.

En l'edició del setembre passat participaren 200 empreses i marques representades per 68 expositors procedents tant d'Espanya com Portugal. 39 d'elles són valencianes. Clients de 35 països diferents comprovaren els avanços i tendències del tèxtil de les nostres comarques. 

La presència de clients estrangers i la consolidació del mercat fa possible la tornada a València, una ciutat molt ben comunicada almenys amb Madrid i per aeroport.

El suport i espenta de la patronal ATEVAL i de la Conselleria d'Economia que dirigeix el murer Rafa Climent, també han estat decisives per a aconseguir aquest trasllat.