El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Fireta de Sant Antoni, declarada d'Interés Turístic Autonòmic

Des d'ARAMULTIMÈDIA et recordem la Fireta de Sant Antoni de Muro amb el complet vídeo de l'última edició.

Muro aconsegueix la seua primera declaració d'Interés Turístic, amb la Fireta de Sant Antoni. La regidora de turisme Carol Iváñez assegura que aquesta declaració "és gràcies a l'associacionisme que tenim en Muro, i tot el poble ha d'estar orgullós".

La Generalitat Valenciana ha aprovat la declaració de festa d'interés turístic autonòmic per a quatre cites valencianes: la batalla de les Flors i el Corpus Christi de València, les festes de Moros i Cristians de Sant Vicent del Raspeig; i la Fireta de Sant Antoni de Muro, a les nostres comarques.

A partir d'aquest moment, la Fireta compta amb el títol honorífic de Festa d'Interés Turístic Autonòmic, i passa a formar part del registre especial de festes, itineraris, publicacions i obres audiovisuals d'interés en la Comunitat Valenciana.

Una gran notícia per al municipi de Muro, ja que suposa la primera declaració d'Interés Turístic. Ha sigut després d'un intens treball, amb una persona contractada gràcies a una subvenció d'ocupació dedicada exclusivament als informes. Carol Iváñez, regidora de turisme, explica que en un principi demanaven la declaració d'Interés Turístic Provincial, però finalment decidiren optar directament a l'autonòmic, "i complíem tots els requisits històrics i tradicionals. Era una aposta molt forta, però pense que ens ho mereixem". Això sí, Carol Iváñez assegura que es deu a l'esforç de tot un poble, "aquesta fireta és gràcies a l'associacionisme que tenim en Muro, perquè en 22.000 euros de pressupost que té, no seria el que és. Tot el poble ha d'estar orgullós de la declaració".

Des de la Generalitat, el secretari autonòmic de turisme, Francesc Colomer, diu que "les nostres festes i tradicions són els grans esdeveniments de la Comunitat Valenciana, que hem de valorar perquè ens ajuden a posicionar-nos com a mercat atractiu, amb opcions molt diverses per atraure visitants". Per a Colomer, "vindre a conéixer les diferents formes de celebració i preservació de les tradicions és, sense dubte, una experiència única que es pot oferir als diferents mercats nacionals i internacionals, una oportunitat per a experimentar la forma de vida i hospitalitat valencianes".