El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Fireta de Sant Antoni de Muro es prepara per a fer gaudir als ciutadans un any més

La Fireta de Sant Antoni de Muro es prepara per a fer gaudir als ciutadans un any més / Ajuntament de Muro
Se celebrarà del 19 al 21 de gener i les activitats prèvies s'iniciaran el dia 12 a les 20.00 h

Els preparatius per a celebrar altre any, la Fireta de Sant Antoni de Muro ja estan quasi acabats. Del 19 al 21 de gener tindrà lloc aquesta fireta i les activitats prèvies s'iniciaran el dia 12

Des de 1738 a Muro se celebra la Fireta de Sant Antoni, i com tots els anys, des de la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament junt amb la Regidoria de Festes i Tradicions està ultimant la següent edició que se celebrarà del 19 al 21 de gener.

Carolina Iváñez, l’edil de Turisme i Promoció Econòmica, ha dit que "serà una edició carregada d’activitats per a tots els públics, en una Fireta millor cada any, on volem donar a conéixer les nostres tradicions i el treball que porten a terme les associacions del nostre poble a les que agraïm la seua participació. Esperem un alt nombre de visitants que podran gaudir d’un cap de setmana lúdic i festiu."

La inauguració de la V Biennal Art Nostre a càrrec de l’Associació Art Nostre i la Mancomunitat que comptarà amb l’actuació de jazz Club el Mussol, serà la primera activitat prèvia el dia 12 de gener a les 20:00 h. 

Dos dies abans de començar oficialment la Fireta, dimecres 17, hi haurà la tradicional benedicció d’animals i missa en honor a Sant Antoni a l’Ermita de Sant Antoni, i el dijous 18 començaran les inauguracions de les exposicions, i espais benèfics en les que col·laboren les associacions locals, i que continuaran el divendres 19. A més el divendres a les 20.30 h al Matzem, hi haurà una actuació del Grup de Rock en Valencià Barbaritats.

El dissabte 20 de matí es realitzarà l’acte oficial d’inauguració amb la interpretació del Tio Pep, amb els Cors de la Parròquia i del Jubilats i les rondalles La Lira, la Rebolikà i El Baladre i el grup de Dolçainers i Tabaleters de la Xafigà. A més es farà un acte de reconeixement al restaurant Casa Calvo com a una de les empreses amb més tradició a Muro.

El mateix dia serà la XV edició de la Muntada i domatge de cavalls, el Concert i Lliurament de Premis de Composició Poble de Muro per a Dolçaina i percussió a càrrec de la Xafigà, la projecció del Documental Serpis de Ferro, El tren dels Anglesos. La Via verda Alcoi- Gandia, de Documentart, i per acabar l’actuació musical a la Plaça del Matzem a les 20.30 del grup de folk Urbàlia Rurana.

Diumenge 21 es durà a terme la tercera edició del Canicross i marxacan Vila de Muro, el torneig de Raspall i la XXXV edició de l’Aplec de Danses amb el Grup de Danses Baladre i com a convidat el grup de danses d’Ontinyent. De vesprada se celebrarà la tradicional romeria a Sant Antoni, i a les 20:00 h, també hi haurà un espectacle de focs per la cloenda a càrrec de Nebbulah.

Com a novetat, aquest any hi haurà animació de carrer a càrrec dels ballets locals, Elena Tudela, Ahinoa Font i Mapi Moltó, a més, hi haurà escenari per al públic infantil ubicat a la Plaça del Palau de la Senyoria, amb titelles, contacontes, màgia i tallers i jocs per als menuts.

També es comptarà amb un Circuit per a xiquets i majors del Tren Alcoi- Gandia, ubicat a l’aparcament del Batà i haurà una Fireta d’animals, mercat medieval, parades comercials, zona dedicada a la gastronomia, tallers infantils, etc., i per als amants de la fotografia el III Concurs Fotogràfic Foto- Fireta 2018 a càrrec de l’Associació Fotogràfica Flasheros.

Una fireta que cada any es fa més gran i que fa gaudir tant a xiquets com a adults.