El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Foia de Castalla mostra com innova en el joguet a la Fira de Nuremberg

Membres d'economia, l'IVACE i l'AEFJ visiten la Fira de NUremberg

A la Fira del Joguet de Nuremberg participen 122 empreses espanyoles, de les quals 54 són valencianes i d'aquestes, més de 30 són de la Foia de Castalla. Açò suposa que 1 de cada 4 empreses espanyoles presents a la Fira, és de les nostres comarques.

Les empreses jogueteres renoven cada any vora el 60 per cent del seu catàleg, sempre per adaptar-se al xiquet, amb gustos molt canviants. És una mostra de la capacitat d'innovació i canvi que té aquest sector, que ara mostra els seus productes a la fira més important, que se celebra a Nuremberg.

Més de 30 empreses de les nostres comarques, sobretot de la Foia de Castalla, estan aquests dies a Nuremberg en la Fira del Joguet, l'Spielwarenmesse, la cita més important del sector en l'àmbit internacional. I allí mostren tot el potencial innovador del sector del joguet valencià. "És un dels factors que ens distingeix", diu Oliver Giner, responsable de promoció exterior de l'Associació Nacional de Fabricants de Joguets, l'AEFJ, qui explica que les empreses del sector renoven cada any al voltant del 60 per cent del seu catàleg, "allò de renovar-se ho portem en la sang, i no ens queda una altra que adaptar-se a la nova societat i al nou xiquet. Perquè els xiquets són éssers canviants que cada dia reclamen coses noves".

Així, en la Fira de Nuremberg les empreses de les comarques mostren els seus productes, així com les innovacions que han aconseguit en materials, jugabilitat o tecnologia.

Un esforç que es valora també des de la conselleria d'economia sostenible. El conseller Rafa Climent, de visita en la Fira del Joguet, assegura que han comprovat "l'esforç que està realitzant el sector per ampliar mercats en l'àmbit internacional competint a través de la qualitat, valor afegit i mitjançant l'adaptació als gustos dels consumidors, que s'està traduint en una evolució positiva de les exportacions". En aquest sentit, Climent ha avançat que des de l'IVACE es treballa en vora 80 accions en 40 mercats internacionals per a enguany.

La Fira també serveix, com explica Oliver Giner, per a conéixer les perspectives per al 2019. Giner reconeix que 2018 h sigut un any complicat, però assegura que sempre mantenen l'optimisme i confien en una millora per al 2019. En aquest sentit, des d'economia diuen que "les xifres demostren que s'està treballant en la línia correcta", amb un increment de l'1,5 per cent en les exportacions en l'any 2018, i amb perspectiva de què continue l'increment. Els principals compradors internacionals del joguet fabricat a la Foia de Castalla són, per aquest ordre, Portugal, França, Itàlia, Alemanya i Grècia.