El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Teresa ‘la boja’i el cant d'Ovidi fan al cementeri d'Alcoi mereixedor d'un reconeixement

Les restes d'Ovidi al panteó d'il·lustres alcoians del cementeri de Sant Antoni Abat

El premi, valorat en 1.000 €, s'ha aconseguit en la categoria de 'Millor història documentada'.

La revista 'Adiós Cultural' ha premiat al Cementeri Municipal per la història d'Ovidi i el seu 'Homenatge a Teresa', personatges les restes dels quals descansen ben a prop dins la necròpolis alcoiana.

Es tracta d'un concurs convocat anualment per la publicació 'Adiós Cultural' amb l'objectiu de reconéixer l'interés històric, social, medi ambiental, artístic i patrimonial dels cementeris espanyols.

El Cementeri Municipal d'Alcoi ha sigut reconegut en la categoria de 'Millor història documentada' amb una dotació de 1.000 €. Es fa valdre així la història de com el destí ha tornat a unir a Teresa, coneguda com 'La Boja', i a Ovidi Montllor, cantautor que la va immortalitzar amb una de les seues cançons més recordades. Les restes de tots dos reposen en el Cementeri municipal, les d'un al panteó d'alcoians il·lustres, i les de l'altra a l'ossari general.

Assegura la regidora de Turisme, Lorena Zamorano, que els 1.000 € de premi "es destinarà a millorar el cementeri, part del nostre patrimoni i que ens ajuda a entendre la societat alcoiana al llarg de la història". Cal recordar que el cementeri de Sant Antoni Abat ja va rebre el premi al millor monument funerari el 2014, amb el panteó d'Agustín Gisbert en la primera edició del concurs organitzat per 'Adiós Cultural'.

Ovidi Montllor i Eduardo Latorre són els únics que han sigut inclosos en el panteó d'alcoinas il·lustres del cementeri de Sant Antoni Abat