El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Font Roja a Alcoi, i altres Centres Educatius del Medi ambient es convertiran en canals difusores dels espais Xarxa Natura 2000

La Font Roja acull una jornada sobre agroecologia i agricultura sostenible en espais naturals protegits
Aquest esdeveniment s’ha anomenat ‘Cultiva la red Natura’, que s'emmarca dins del projecte ‘Net to Net’

La Fundació Caja Mediterráneo ha organitzat en la Font Roja una jornada sobre agroecologia i agricultura sostenible en espais naturals protegits. Un esdeveniment que està dins del projecte ‘Net to Net’ i que està dedicat principalment a agricultors i silvicultors.

La Fundació Caja Mediterráneo ha organitzat en el CEMA Font Roja la jornada ‘Cultiva la Red Natura’ dirigida a agricultors i silvicultors amb activitat econòmica dins de l'àrea Natura 2000. En aquesta jornada s’ha tractat el tema de l'agroecologia i agricultura sostenible en espais naturals protegits.

A més també han sigut ben rebuts tots els professionals interessats en aquesta Xarxa Natura 2000. Una iniciativa que s’emmarca dins del projecte ‘Net to Net’ que compta amb el suport del Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient a través de la Fundació Biodiversitat, i que ha atorgat una ajuda de 30.500 euros per a dur a terme un estudi sobre com el canvi climàtic afecta el creixement i supervivència d'algunes espècies d'arbres.

Els assistents han pogut escoltar les conferències “Introducció a l'agroecologia i la producció ecològica”, del director tècnic de la Societat Espanyola d'Agricultura Ecològica, “Biodiversitat i sobirania alimentària”, de José María Egea, de la Universitat de Múrcia i “Beneficis de la producció ecològica" per María Dolores Raigón Jiménez, del departament de Química de la Universitat Politècnica de València i presidenta de la Societat Espanyola d'Agricultura Ecològica.

Al final hi ha hagut una taula redona d’Experiències en el món rural, en la qual han participat Ignacio Mosso i Mar Cabanes del celler Vins La Zafra; Óscar Dutto de Bioxabia, i José Manuel Bisetto de Agricología.

A més, cal destacar que els tres Centres Educatius del Medi ambient (CEMAs) de la Fundació Caja Mediterráneo (la Font Roja a Alcoi, els Molins a Crevillent i Torre Guil a Múrcia) es convertiran en canals difusores dels espais Xarxa Natura 2000.

Les pròximes jornades seran el 7 de maig en CEMA Torre Guil - Sangonera la Verde (Murcia) de 11.00 a 18.00 hores i el dia 8 de maig en CEMA Los Molinos - Crevillente (Alicante) de 16.00 a 21.00 hores.

Si vols anar, cal inscriure's de forma gratuïta a través del correu medioambiente@cajamediterraneo.es