El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Font Roja acull la celebració de la troballa de la Verge dels Lliris, però sense sopar del cabasset ni processó

Font Roja
  • Carol Ortiz: "Un any més tornem a celebrar els actes per la Verge dels Lliris. Hem extremat les precaucions i seguit totes les recomanacions i normativa de la conselleria de Sanitat per a poder portar avant aquests actes".

Com és habitual el 21 d'agost se celebren els actes per a commemorar, segons indica la tradició, la troballa del que es va considerar el 21 d'agost de 1653 com la imatge de la Mare de Déu en els bulbs d'unes flors blanques a la Font Roja.

Aquest dissabte 21 d'agost, la Font Roja acollirà el rés de la sabatina a les 19.30 hores i seguidament a les 20 hores l'Eucaristia que serà presidida pel Bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls.

La tradicional processó que es realitzava en finalitzar la missa, ja no estava prevista per a enguany com a mesura de prevenció de la Covid-19. A més, d'acord amb l'Arxiconfraria de la Verge dels Lliris, es va decidir suspendre el sopar de cabasset que anava a tindre lloc després de l'eucaristia.

Cal destacar que hi haurà servei d'autobús des de la plaça d'Espanya amb eixides a les 17.15, 17.45 i 18.15 hores. Els viatges de tornada seran a les 21.15, 21.45 i 22.15 hores.

“Un any més tornem a celebrar els actes per la Verge dels Lliris. Hem extremat les precaucions i seguit totes les recomanacions i normativa de la conselleria de Sanitat per a poder portar avant aquests actes. Segur que gràcies a la vacunació, l'any que ve puguem tindre una celebració completa”, destaca la regidora de Festes, Carol Ortiz.