El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La fotografia com evasió del confinament, Ariadna García i el “Tiempo Detenido”

A "Tiempo detenido" han participat fotògrafs de gran renom nacional com Isabel Muñoz, Carlos Spottorno, Estela de Castro o Manu Brabo.

Fa uns dies parlàvem d’ella i aquesta setmana hem pogut parlar directament amb Ariadna García, una alumna del Cicle Superior de Fotografia de l’EASD Alcoi que ha publicat quatre fotografies al llibre “Tiempo Detenido”, editat per PHotoEspaña.

PHotoEspaña és un festival de fotografia internacional, que ha editat el llibre “Tiempo detenido”. En aquest projecte, s’han seleccionat les imatges de 42 fotògrafs preses durant el confinament. El que pretén el llibre és mostrar les diferents visions i les veus de cadascun dels artistes davant d’una situació desconeguda per a tots com la quarantena. 

Ariadna García ha sigut una de les artistes seleccionades per a participar en aquest llibre. L’estudiant de l'EASD Alcoi explica que després de dies tancats i bombardejats per una notícia negativa rere altra, la seua via d’escapament va ser la fotografia. Va començar a treballar en un projecte propi que l’ajudés a gestionar millor el confinament i que li van permetre aïllar-se de la pandèmia. El resultat van ser una sèrie d’imatges oníriques amb enquadraments molt nets i una paleta de colors neutres que es meneja entre els blaus i els blancs. 

En presentar algunes d’aquestes fotografies a un concurs d’Instagram, Eduardo Nave, a càrrec de l’edició de “Tiempo detenido”, va veure el seu treball i va contactar amb ella perquè formés part del llibre. García reconeix que encara hui no pot creure del tot que quatre de les seues fotografies estiguen al mateix llibre que imatges de fotògrafs que ella admira i ha estudiat.