El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

'La Fúmiga' i 'Fran Yera' portaran la festa a Aielo de Malferit

El concert tindrà lloc al pati del Grup Nou d’Aielo de Malferit | Foto: La Fúmiga
  • La recollida d’invitacions haurà de realitzar-se de manera presencial a l’Ajuntament d’Aielo de Malferit o al Centre Social de la localitat.

  • Ambdós concerts formen part del programa impulsat per l’Institut Valencià de Cultura, el Circuit Sonora, amb el que es tracta de fomentar i impulsar la música en valencià.

La localitat valldalbaidina d’Aielo de Malferit acollirà els concerts de La Fúmiga i Fran Yera, els quals estan emmarcats al programa del Circuit Sonora de música en valencià i tindran lloc el diumenge 25 d’abril de manera gratuïta.

Fa tot just un mes, la segona edició del Circuit Sonora, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura, reprenia el seu calendari de concerts amb l’actuació de La Trocamba Matanusca i El Diluvi al Teatre Echegaray d’Ontinyent.

Ara, el diumenge 25 d’abril, la música en valencià tornarà a la Vall d’Albaida de la mà de La Fúmiga i Fran Yera, qui oferiran un concert al pati del Grup Nou del municipi d’Aielo de Malferit. Els concerts començaran a les 12.00 hores i seran totalment gratuïts.

La recollida d’invitacions, amb un màxim de quatre entrades per persona, haurà de realitzar-se de manera presencial durant els dies 7, 8 i 9 d’abril a l’Ajuntament d’Aielo de Malferit (en horari de 10.00 a 14.00 hores) o al Centre Social de la localitat (de 18.00 a 20.00 hores). La reserva telemàtica tindrà lloc a partir del 13 d’abril i podrà fer-se a través del mai aielo.cultura@cv.gva.es.

 

LA FÚMIGA

 

Aquest grup nascut a La Ribera (Alzira) es presenta com vent nou a l’escena musical valenciana. Un projecte origina, engrescador i festiu que reprodueix el fenomen de portar les agrupacions formades per instruments de vent i percussió del carrer a l’escenari, a l’estil de les bandes balcàniques o les brass bands del centre d’Europa.

Amb aquesta barreja de la cultura de banda i l’alternativa, la seua música festiva i un marcat caràcter mediterrani, La Fúmiga ha actuat en festivals com el Feslloc, el Viñarock, el Festivern i el Pirata Rock, entre altres.

 

 

FRAN YERA

 

Després de set anys formant part del grup Atupa, Fran Yera va llançar en 2019 el seu primer àlbum en solitari. Cuidados Violentos es presentava com un àlbum conceptual format per 11 temes en els quals la violència i les cures s’esdevenien els protagonistes de les lletres.

Yera aposta als seus treballs per presentar-nos temes que poden ser considerats tabú tant per a altres artistes com per a gran part de la societat. Entre aquests temes trobem el poliamor i la transsexualitat, de manera que l’autor tracta de donar-los visibilitat a través de les seues lletres.