El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

'La Fúmiga' porta la festa a Aielo de Malferit amb l’últim concert del Circuit Sonora

La Fúmiga va voler preguntar al públic quin és el millor poble de la Vall d’Albaida.
  • Tot i que la programació original contemplava ambdues actuacions per al diumenge 25 d’abril, la pluja va provocar l’ajornament d’aquesta cita musical.

  • Les mesures de seguretat adoptades per l’organització van permetre un concert on les i els assistents van poder gaudir de la música i el ball.

Aquest cap de setmana, el grup alzireny La Fúmiga i el cantant montcadencs Fran Yera, exmembre d’Atupa, han posat punt final a la segona edició del Circuit Sonora al pati del Grup Nou d’Aielo de Malferit.

El concert ha tingut lloc aquest dissabte de vesprada al municipi valldalbaidí d’Aielo de Malferit. Tot i que la programació original contemplava ambdues actuacions per al diumenge 25 d’abril, la pluja va provocar l’ajornament d’aquesta cita musical amb la qual s’ha donat per conclosa la segona edició del Circuit Sonora.

Pel que fa al concert, Fran Yera va estar l’encarregat de marcar el punt d’inici d’aquest encontre musical pujant a l’escenari al voltant de les 20.00 hores. Després d’un concert de poc menys d’una hora, La Fúmiga va despertar els aplaudiments del públic tot just abans d’oferir més de seixanta minuts de música i festa.

En la seua actuació, La Fúmiga va voler fer una crida a la germanor entre tots els pobles que conformen la nostra comarca, així com aquells que donen forma a les comarques veïnes. A més, el tema Rumb a la vall es va esdevenir protagonista amb la posada en valor del nostre territori per part dels alzirenys, qui van dedicar a la Vall Blanca allò de “tot un riu de gent que va inundant les places i els carrers d'una vall que alberga digna el caliu que porta el fred”.

Les mesures de seguretat adoptades per l’organització van permetre un concert on les i els assistents van poder gaudir de la música i el ball (des de la cadira), fent-se èmfasi en tot moment, des de l’escenari, de la necessitat d’acatar aquestes mesures i apel·lant a la responsabilitat del públic.

Amb aquest concert, la Vall d’Albaida, i més concretament Aielo de Malferit, ha estat l’escenari perfecte per acollir el colofó final del Circuit Sonora, una programació que ha comptat amb concerts gratuïts de grups i cantants com ara El Diluvi, Xavi Sarrià, Feliu Ventura, Mafalda o Valira, entre d’altres.

En el marc d’aquesta iniciativa, l’Institut Valencià de Cultura ha treballat per crear una plataforma estable i regular perquè els intèrprets valencians puguen mostrar els seus treballs en 28 de les localitats que formen part del Circuit Cultural Valencià.