El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Fundació CAM trau a licitació les obres del CADA d'Alcoi

L'edifici que albergarà el CADA, subseu de l'¡IVAM
L'entitat proposa un procés totalment transparent i en el que es valorarà a les empreses que tinguen plans de responsabilitat social corporativa

Posar a punt l'edifici suposarà una inversió per part de la Fundació de vora mig milió d'euros. S'arreglarà la climatització i s'adequarà l'edifici, després d'anys tancat. Mentrestant, s'arreglen fils per a concretar el nou conveni que inclourà tant l'Ajuntament com l'IVAM. La promesa, com va dir el president Puig aquesta mateixa setmana a Alcoi, és poder visitar el nou museu en el 2018.

Són les obres necessàries per a la posada a punt d'aquest emblemàtic edifici, perquè, tal com ha anunciat el president Ximo Puig a la ciutat, el 2018 serà l'any del CADA d'Alcoi.

La Fundació CAM ha publicat en la seua web la licitació de les obres, que ixen per un preu de 490.000 euros més IVA, i que tenen un termini d'execució estimat en 4 mesos. Les obres són reparacions puntuals i neteja, a més d'actuacions en part de la teulada per evitar filtracions, i la millora del sistema de climatització. Es poden presentar propostes fins al 23 d'aquest mes de novembre.

Des de la Fundació CAM expliquen que volen un procés totalment transparent, al que es presente tota empresa que ho vulga. Això sí, destaquen que valoraran positivament (són part dels criteris) aquelles empreses que mostren responsabilitat social corporativa, és a dir, que tinguen en marxa plans com per exemple, d'igualtat o medi ambient. La intenció de la Fundació CAM és potenciar i valorar les empreses que s'adapten a la nostra societat.

Doncs bé, ara comença el procés per adequar aquest emblemàtic edifici, que serà la primera subseu de l'IVAM. Mentrestant, de manera paral·lela, avancen els tràmits burocràtics per formalitzar un nou conveni que incloga a l'IVAM (fins ara es feia referència al Consorci de Museus), i també a l'Ajuntament (que no estava inclòs en la col·laboració). En un principi, el conveni serà similar al que ja hi ha, i en el que la primera planta serà gestionada per la Fundació CAM, la segona per l'IVAM, i la tercera per l'Ajuntament o per a ús comú de les tres entitats. Amb tot açò enllestit, tan sols quedarà fer un projecte museístic per als continguts del que serà el futur Centre d'Art d'Alcoi, subseu de l'IVAM.