El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Fundació Mutua Levante exposarà els Invents més revolucionaris del Segle XX en la Setmana Modernista

S'inaugurarà una setmana abans de la Setmana del Modernisme i estarà oberta fins el final de setembre en horari de 10 a 14 i de 18 a 21 hores, també dissabtes. Es programaran visites turístiques guiades.

Maquetes de ferrocarrils, panells explicatius amb els invents més potents com ara el Zepelí i objectes tan revolucionaris com ara les màquines d'escriure, les rentadores de roba o les aspiradores. Tots aquests invents es podran veure i estudiar a la mostra que la Fundació Mutua de Levante ha programat per al mes de setembre al voltant de la tercera edició de la setmana Modernista d'Alcoi.

La Fundació Mutua de Levante estarà present, de nou, en la Setmana Modernista que organitza la regidoria de Lorena Zamorano. De fet, l'edil felicita i agraeix la Mutua la seua col.laboració "amb propostes molt interessants. Enguany aporten una proposta curiosa i exòtica i que s'adapta a les temàtiques de principis de segle XX".

Xavi Cortés, patrono de la Fundació Mutua Levante aclareix que vit l'èxit de la Fira Modernista, van decidir reservar el mes de setembre per a donar a conèixer uns fets que marcaren clarament l'inici del segle XX i que van nugats al progrés i a les revolucions socials i industrials de l'època. Investigant en l'era modernista, van caure que també eren els anys dels invents que han marcat el devenir de les Societats modernes. Aquell primer tram del segle XX és el dels invents, grans i xicotets.

El zepelí o l'electricitat

Tal com narra el mateix Cortés, en eixos anys s'inventa el Zepelí (dirigible de vol), el ferrocarril i també l'electricitat. "Però també xicotets grans invents com ara la màquina de cosir, la d'escriure, la rentadora de roba o l'aspiradora", assegura Cortés.

Així que una setmana abans que arranque la Setmana Modernista i fins que acabe setembre, els alcoians i visitants que ho vulguen podran visitar la sala d'Exposicions de la Fundació Mutua de Levante (Plaça Espanya) per gaudir de panells explicatius dels grans invents així com podran veure com eren eixos primers objectes ara quotidians però aleshores totalment innovadors.

Cortés ha volgut destacar l'ajuda del professor de la UPV, Francisco Picó pel que fa a l'assessorament i a part dels fons del futur museu del campus d'Alcoi que formaran part d'aquesta expo.