El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Fundició Experimental Stores: comerç efímer, de qualitat i a bon preu a Alcoi

El circuit de llocs on podrien instal·lar-se les 'pop up stores', dins del projecte Fundcion Experimental Stores
Compromís Alcoi i PSOE treballen de la mà amb els comerciants per a convertir la zona de Gonçal Cantó en una fira de moda exclusiva i temporal

La idea és portar a Alcoi les conegudes com 'pop up store', tendes que broten en espais estratègics i durant tan sols uns dies per tal d'oferir ofertes o productes d'estoc a bon preu. L'espai pensat són les fàbriques al voltant de la plaça de Gonçal Cantó. És un dels projectes que el govern socialista va acceptar de Compromís per a tindre el seu suport en els pressupostos, i ara negocien amb els comerciants d'Alcoi per a vore com es pot aplicar la idea a la ciutat.

És un dels projectes que el govern socialista va acceptar de Compromís Alcoi per tal de tindre el seu suport en els pressupostos per al 2018. Es tracta d'una zona comercial oberta a Santa Rosa, concretament als carrers Tibi, Vistabella, Quevedo i els voltants de la plaça Gonçal Cantó. Però no una zona comercial a l'ús, sinó una efímera, que tan sols està oberta en dos moments puntuals de l'any per tal que les empreses puguen oferir els seus estocs a preus únics. La idea és atraure empreses d'alta gamma i renom, però també oferir un espai als comerços locals. Tot acompanyat per diverses activitats d'oci com concerts, menjar, o animació de carrer els dies de comerç. 

L'objectiu és implementar en Alcoi les conegudes com 'pop up store', espais en llocs estratègics i especials on les marques es promocionen durant un temps determinat i de manera exclusiva. Suposen una inversió menor als punts de venda tradicionals, i generen un retorn de la inversió a curt termini que permet fer una valoració de l'èxit. 

El projecte de Compromís Alcoi beu del Rec.0 d'Igualada, en marxa des de l'any 2009, i on 57 antigues fàbriques es converteixen en tendes temporals on 100 marques diferents ofereixen productes out-let. Amb el pas del temps, la fira no acull només moda sinó que també ha incorporat un festival de menjar, amb més de 40 de les conegudes com food trucks; o un festival de música amb vora 15 concerts en quatre dies. El Rec.0 obri en dos moments de l'any, quatre dies cada vegada, i atrau milers de persones. Però cada edició és diferent, obrin espais nous i canvien les marques participants, oferint així un circuit nou.

Doncs aquesta idea és la que Compromís Alcoi vol traslladar a la ciutat. De moment han aconseguit el suport del govern socialista i en els pressupostos del 2018 s'han reservat 25.000 euros per a començar a desenvolupar el projecte. Des de Compromís Alcoi expliquen que volen implicar al comerç alcoià i per això s'han reunit amb el sector per demanar que donen les seues idees de com volen que siga la Fundació Experimental Stores. També s'han posat en contacte amb una empresa per saber com es gestionaria una fira com aquesta.