El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La gala dels premis Ovidi Montllor se celebrarà en Alcoi per primera volta

Ovidi Montllor | Juan Miguel Morales
  • La gala serà el 8 de novembre en el Teatre Calderón, i serà conduida per Xavi Castillo i Amàlia Garrigós.
  • Músics alcoians versionaran cançons de l'Ovidi per a posar el fil conductor a l'entrega de premis. 

Els premis Ovidi Montllor, que reconeixen la producció musical valenciana, celebraran la gala de la seua 15a edició en Alcoi. La cita coincideix amb el 25 aniversari de la mort de l'artista, i s'emmarca en un seguit d'activitats al llarg del País Valencià per a reconeixer el seu llegat.

És la primera vegada que la gala tindrà lloc a la província d'Alacant. Anteriorment soles havia eixit en dues ocasions de la província de València, per a ser celebrada en Castelló. De moment està confirmada la data i el lloc: serà el 8 de novembre al Teatre Calderón, i també sabem que diferents músics alcoians (liderats per Hugo Mas) posaran el fil musical a l'acte, versionant cançons de l'Ovidi. Altres dos alcoians seran els encarregats de conduir la gala, l'humorista i actor Xavi Castillo i la periodista Amàlia Garrigós.

La notícia s'ha confirmat aquest dimarts en la roda de premsa celebrada a València per a presentar les activitats que ha impulsat l'Institut Valencià de Cultura (IVC) per a commemorar els 25 anys de vacances d'Ovidi. En ella ha participat Raül Llopis, regidor de cultura d'Alcoi, i un dels impulsors perquè la gala se celebre enguany en Alcoi. Llopis ha confirmat que l'acte estarà obert al públic, encara que està per concretar si serà a través de venda d'entrades o d'invitacions.

L'Any Ovidi Montllor

El Col·lectiu Ovidi Montllor (COM) -impulsor dels premis Ovidi- ha programat altres activitats per a commemorar els 25 anys de vacances de l'artista alcoià. Del 10 de març de 2020 al 10 de març de 2021, el COM organitzarà diferents tipus d'activitats culturals: concerts a tot el territori valencià, la gravació d'un disc col·lectiu amb versions d'Ovidi, un disc d'Enric Casaus dedicat a l'artista i un circuit de concerts amb grups de música que versionen les seues cançons.

Presentació de les activitats de l'Any Ovidi.