El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Generalitat assumirà el Conservatori de Música d'Alcoi, tot i no tindre encara el nou edifici fet

El conservatori d'Alcoi

Des del consistori estimen en un milió d'euros anual l'estalvi per a les arques municipals si el conservatori el gestiona la Generalitat.
 

En el pròxim plenari es preveu aprovar la cessió temporal de l'actual edifici fins que es construïsca el nou conservatori a la Beniata.

El Conservatori Professional de Música Juan Cantó d'Alcoi deixarà de ser municipal per a ser assumit per la Generalitat. És a dir, passarà a formar part de la xarxa de centres docents no universitaris de la Generalitat Valenciana. "L'Ajuntament estava assumint uns ensenyaments sobre les quals no tenim competències, però sempre hem considerat fonamental que foren a la nostra ciutat. Ara, amb aquest conveni, el Conservatori de Música està en el lloc que li correspon, ja que les competències estan en mans de la Generalitat", diu l'alcalde Toni Francés.

Una vegada es faça efectiu el trasllat de competències, la Generalitat costejarà tant el personal com el manteniment de l'edifici, i des de l'Ajuntament estimen que açò suposarà un estalvi d'un milió d'euros anual a les arques municipals.

"El fet que el Conservatori depenga de la Conselleria comporta també una cosa molt important per al futur del centre, perquè facilitarà que puga créixer en especialitats, alumnat i professorat", afegeix Toni Francés.

El conveni s'aprovarà en el pròxim plenari, el 19 de juliol, i després ha de signar-se també per la nova Generalitat. En el plenari també s'aprovarà la cessió temporal de l'edifici on actualment està el conservatori, però la idea és construir un nou edifici a la Beniata que complisca amb totes les condicions d'accessibilitat que l'actual no té. L'anunci del nou edifici el va fer l'anterior president Ximo Puig, així que caldrà esperar a vore quins són els compromisos del nou govern valencià.