El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Generalitat convoca les famílies de Barbacana enganxades irregularment a la llum

Imatge facilitada per la Generalitat

Alberto Aznar, director general de l'EVha: "Aquest pla d'actuació estableix, en primer lloc, la regularització de les situacions il·lícites, però també pretén conscienciar a les famílies de l'obligació que tenen de regularitzar la situació respecte a la vivenda en la qual resideixen, ja que en motes ocasions no disposen del títol habilitant per a viure en elles".

Forma part d'una campanya de regularització del subministrament elèctric en vivendes de titularitat pública. En el grup de Barbacana-les Xiques s'ha detectat 14 veïns enganxats irregularment a l'electricitat. 

14 vivendes del grup de cases a Barbacana i la placeta de les Xiques estan enganxades al subministrament elèctric de manera irregular. Així ho expliquen des de la conselleria de vivenda i l'Entitat Valenciana de Vivenda i Sòl, l'EVha, des d'on s'ha convocat a una reunió amb els veïns per explicar els passos que han de donar per a normalitzar la situació. A la reunió han assistit 9 de les 14 famílies convocades.

La reunió forma part d'una campanya autonòmica, juntament amb i-DE, empresa distribuïdora d'Iberdrola, i amb qui s'ha arribat a un acord perquè aquestes famílies tinguen un pagament reduït. Té lloc en Alcoi però també en altres grups de vivendes públiques com Elx, Castelló de la Plana o Alberic.

L'objectiu de la campanya és "eliminar els riscos d'incendi i la inseguretat que els enganxes suposen per al veïnat en tot el conjunt". I el director general de l'EVha, Alberto Aznar, assegura que està tenint bons resultats, "que es tradueixen no sols en altes en contractes amb l'empresa elèctrica, sinó també en la revisió de les instal·lacions i subsanació de deficiències".