El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Generalitat descarta millorar la carretera Alcoi-Benidorm atenent al valor paisatgístic de la via

Vista general d'Alcoi.

 “A causa de les seues característiques tècniques i donat l'entorn natural i paisatge de gran valor que travessa, es considera més apropiada la seua inclusió en el Programa de Rutes Paisatgístiques”, assenyala la contestació de la conselleria.

Els populars alcoians asseguren que la Conselleria d'Obres Públiques ha descartat el projecte de millora de la carretera CV70 entre Alcoi i Benidorm en considerar aquesta via com a ruta paisatgística. L'Ajuntament d'Alcoi va acordar en el plenari d'octubre de 2018 la inclusió d'aquest projecte de millora en el pla autonòmic.

Pel que afirmen els populars, la Conselleria hauria fet prevaldre l'entorn natural del trajecte de la carretera a la necessitat de millorar la seua seguretat i reduir el temps de viatge. “A causa de les seues característiques tècniques i donat l'entorn natural i paisatge de gran valor que travessa, es considera més apropiada la seua inclusió en el Programa de Rutes Paisatgístiques”, assenyala la contestació de la conselleria.

El portaveu del Partit Popular d'Alcoi, Quique Ruiz, lamenta la decisió del Govern valencià, que no ha atés ni l'al·legació del PP ni la moció aprovada en el Ple municipal amb el suport del PSOE. Ruiz recalca que la millora de la CV70 “no consisteix a construir una autovia, sinó a ampliar l'únic carril per sentit que ja existeix, eliminar corbes i evitar el pas per l'interior dels nuclis urbans dels municipis”.

La conselleria apunta també que “existeixen itineraris alternatius per vies d'alta capacitat per a la comunicació entre L'Alcoià i El Comtat amb la costa”. Ruiz assenyala que aquestes alternatives, de moment de pagament, “suposen una distància major, la qual cosa implica un major cost en combustible i en contaminació”.