El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Generalitat elegeix Agres per finalitzar la campanya de comunicació i prevenció #Stopalfoc

Actuació dels bombers / AM
Aquest dimecres 6 de juny a les 11 h. a la Casa de la Cultura d'Agres

Més que mai és important la prevenció, ja que, segons xifres del govern autonòmic, el 72% d'incendis forestals tenen origen per causes humanes. S'espera l'assistència dels principals càrrecs en matèria de prevenció d’incendis forestals. Com se sol dir 'els incendis s'apaguen en hivern', en aquest cas, abans de l'estiu

Agres serà l'últim municipi del territori valencià on s'informarà de la campanya de comunicació en matèria de prevenció d'incendis forestals de la Generalitat. Aquesta campanya és la ja coneguda #Stopalfoc. Més que mai és important la prevenció, ja que, segons xifres del govern autonòmic, el 72% d'incendis forestals tenen origen per causes humanes. La Casa de la Cultura d'Agres acollirà el 6 de juny a les 11 h. l'última de les 18 sessions que la Generalitat ha programat.

S'espera l'assistència dels principals càrrecs en matèria de prevenció d’incendis forestals, com ara la Directora General de Prevenció d’Incendis Forestals, Delia Álvarez, que farà la inauguració de la jornada, la Directora General de Desenvolupament Rural i PAC, Maite Cháfer, que en farà la cloenda i també la del Secretari Autonòmic, Fran Quesada.

Les 18 sessions de la campanya s'han dividit en 3 sessions informatives, 12 sessions participatives i 3 sessions de retorn d'informació. Aquestes van començar el 17 d'abril i a Agres conclou la campanya amb una reunió en la qual es traslladaran els resultats de les sessions participatives.

L'alcalde d'Agres, Josep Manuel Francés, apunta que "l’ens que s’impulsa pels ajuntaments de Banyeres, Bocairent, Alfafara i Agres, per la gestió i aprofitament de la biomassa, és un dels projectes pilot que es pretén posar en marxa amb l’ajuda de Conselleria i que a banda de prevenir incendis forestals, al minimitzar o suprimir les cremes agrícoles, es generarà dinamisme econòmic en el sector, es mantindrà neta la interfície agrícola-forestal i es poden crear llocs de treball, molt necessaris a l’entorn rural".

Respecte a la reunió de #Stopalfoc, Francés sosté que "es tracta d’informar i conscienciar a tots els actors de la problemàtica dels incendis forestals i de la seua prevenció. Aquesta, donades les xifres, s’ha convertit en una feina transversal, no només del sector forestal, sinó també dels sectors agrari, ramader i, com no, de les administracions locals".