El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Generalitat es presenta com acusació popular en el cas de la dona morta a Planes

Protesta del 12 de febrer al Palau de la Generalitat per la mort d'una dona a Planes.

Així ho ha aprovat el Ple del Consell, que ha donat el vistiplau a l'advocacia de la Generalitat perquè exercisca l'acció popular. També aproparan la xarxa de Centres Dona 24 hores a l'àmbit rural.

La Generalitat exercirà l'acció popular en el cas de la mort d'una dona alcoiana a Planes a mans de la seua parella, ara en presó provisional. Açò vol dir que, tot i no ser afectat directament pel delicte, La Generalitat vol exercir com acusació en el procés judicial. 

Des de la Generalitat, en un comunicat asseguren que la mort d'aquesta dona constitueix un cas de violència de gènere, "un problema d'àmbit social públic d'interés general que obliga als poders públics a actuar de manera activa amb l'objectiu d'aconseguir la plena erradicació dels maltractaments". Així, s'ha autoritzat a l'advocacia General de la Generalitat, que s'encarregarà ara de la representació i defensa en el juí. 

Per altra banda, des del Consell també asseguren que s'aproparà a l'àmbit rural la Xarxa de Centres Dona 24 hores, "per a garantir una protecció especialitzada a les dones davant el greu perill que suposa la violència masclista en un entorn no urbà, com ha sigut el cas del municipi de Planes".