El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Generalitat i l'Ajuntament d'Alcoi signen dos convenis per més d'1,8 milions d'euros

María José Salvador i Antonio Francés/Generalitat

La renovació del barri de Sant Jordi suposa una subvenció per als exercicis de 2018 d'uns 400.000 euros, en els que la conselleria destinara a la rehabilitació dels 20 habitatges que donen als carrers Espronceda i Na Saurina d'Etença.

Estan destinats per a gestionar les actuacions de l'ARRU i la renovació del barri de Sant Jordi.

Tant la Generalitat com l'Ajuntament d'Alcoi signen dos convenis de col·laboració, un per a gestionar les actuacions de l'Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU), i el segon conveni per a la finalització de les renovacions per al barri de Sant Jordi. La suma total suposa un cost superior d'1,8 milions d'euros.

Pel que fa al primer conveni de la gestió de les actuacions de l'ARRU, rebrà una subvenció d'uns 1.778.559 euros, dels que la Generalitat aportarà 351.000 euros i el Ministeri de Foment 1.427.559 euros.

Segons María José Salvador, regidora d'Habitatge, Obres Publiques i Vertebració del Territori, ha informat que "l'actuació que s'està duent a terme en el marc d'aquest conveni comprén la rehabilitació de 425 habitatges, obres de recuperació d'elements estructurals de l'edifici, accessibilitat, adequació d'elements comuns i habitabilitat dels habitatges, així com la reurbanització necessària i les funcions de gestió tècnica i informació".

I pel que fa al segon conveni, la renovació del barri de Sant Jordi suposa una subvenció per als exercicis de 2018 d'uns 400.000 euros, en els que la conselleria destinara a la rehabilitació dels 20 habitatges que donen als carrers Espronceda i Na Saurina d'Etença.

A més a més, la consellera comenta que "es pretén recuperar unes zones on els veïns puguen viure amb més qualitat de vida".