El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Generalitat no recorrerà l'anul·lació de l'ATE d'Alcoinnova

Confien que Alcoinnova es quede en altra ubicació d'Alcoi o en un polígon mancomunat

Acaten la sentència i comparteixen els criteris del tribunal, en considerar que no es complien els criteris mediambientals suficients. A més asseguren estar "en consonància" amb l'Ajuntament d'Alcoi, i confien que el projecte es quede en la ciutat en altra ubicació o fins i tot en un polígon mancomunat.

La conselleria de vivenda, obres públiques i vertebració del territori anuncia que no recorrerà la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana que anul·la el pla d'Actuació Territorial Estratègica - ATE - d'Alcoinnova, i així li ho ha fet saber a l'advocacia general de la Generalitat.

Des de conselleria recorden que l'ATE d'Alcoinnova incomplia la llei d'espais protegits de la Comunitat Valenciana. El projecte implicava la reclassificació de vora 329.000 metres quadrats de sol protegit dins la Xarxa Natura 2000, però no es complien els criteris ambientals necessaris, amb la falta d'un estudi d'alternatives a la ubicació o l'ajornament de les determinacions urbanístiques que afectaven el PORN del parc natural de la Font Roja.

Amb aquesta decisió asseguren estar "en consonància" amb el criteri de l'Ajuntament d'Alcoi, i expliquen que actualment està tramitant-se la modificació del Pla General d'Ordenació Urbana amb el que "pot establir-se una ubicació més adequada per aquest projecte, al mateix temps que s'han oferit altres alternatives com la ubicació en sols urbanitzables de la comarca mitjançant col·laboració administrativa".

També asseguren que açò posa en relleu "el fracàs d'aquesta figura tal com està configurada". Actualment, de les 5 ATE que s'han posat en marxa, s'han desestimat o abandonat ja quatre amb Alcoinnova, i tan sols queda en marxa una ATE del València Club de Futbol, "tramitada en sol urbà de la ciutat de València per a la modificació d'usos de l'actual estadi de futbol": En aquest sentit la conselleria anuncia també la creació d'una nova figura "que modifica les ATE i que té com a objectiu agilitzar i dotar de major seguretat jurídica aquests plans, i facilitar l'arribada d'inversions a la Comunitat".