El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Generalitat reforçarà el servei d'autobús comarcal entre l'Alcoià i el Comtat

Model d'autobús que cobria antigament la línia Alcoi-Xixona-Alacant.

La nova ordenació del servei forma part de la reordenació completa en tot el País Valencià que està duent a terme la Generalitat.

La Conselleria de vertebració del territori ha aprovat el nou projecte de servei públic d'autobusos CV-20-Alcoi metropolità, que reforçarà la xarxa de transport entre les comarques de l'Alcoià i el Comtat. El servei, que permetrà connectar Bocairent amb les nostres comarques, atendrà a una població de 99.000 habitants i comptarà amb un mínim de 10 autobusos.

La Mancomunitat de l'Alcoià-Comtat es troba treballant colze a colze amb la Generalitat per a assolir les millores en el servei. El president de la 'Manco', Manolo Gomicia, assegura que l'objectiu és que tots els pobles de les nostres comarques tinguen el servei de transport; pel que ara estan treballant per a definir els horaris i punts de parada s'adapten a les necessitats dels usuaris.

Respecte a la situació actual, a més de la millora general de la connectivitat de nuclis molt menors, destaca la consolidació de la línia Muro d'Alcoi-L'Orxa (L7), amb connexions diàries i directes a municipis com Gaianes, Beniarrés i L'Orxa.

Entre les millores incorporades també destaca la reconfiguració de la línia Ibi-Villena, inicialment proposada per a prestar novament el trànsit Alcoi-Villena, que s'inclou en el contracte CV-205 Alcoi-Alacant. D'igual forma, es millora el nivell de servei prestat en dies laborables.

També s'ha volgut mantenir en la línia Banyeres-Alcoi els horaris actuals, amb sortida de Banyeres a les 7 h i retorn a les 13.50 h, perquè puguen resultar més funcionals; així com recuperar novament el trànsit Alcoi-Villena, que s'inclou en el contracte CV-205 Alcoi-Alacant.

Un sistema amb més accessibilitat territorial

Com més del 90% de les persones usuàries es concentra en municipis situats en l'àrea metropolitana d'Alcoi o en la seua àrea natural d'influència directa, s'articularà un sistema de rutes capil·lars, que proporcionen cobertura i accessibilitat territorial a la xarxa de nuclis de menor població. Per això s'ha configurat un servei de transport a la demanda per als municipis d'Alcosser de Planes, Quatretondeta, Fageca, Famorca, Tollos, Benimassot, Billeneta, Gorga, Tollos, Balones, Benifallim, Penàguila i Alcoleja.