El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Generalitat trau de manera excepcional 14 vivendes en lloguer social per a jóvens en Alcoi

A la plaça de les Xiques estan ubicades 6 de les vivendes que eixiran en lloguer social per a joves/AM

Són vivendes d'un dormitori per a famílies d'un o dos membres, que estan ubicades en El Camí i la placeta les Xiques. Es preveu la publicació de la resolució d'ací poc en la web de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl, l'EVha. 

La conselleria de vivenda i obres públiques ha reservat un total de 14 vivendes en Alcoi per a traure-les en lloguer social per a joves. La consellera María José Salvador ha signat una resolució per a declarar l'excepcionalitat d'aquesta mesura, i que inclou 8 vivendes en El Camí i altres 6 en la placeta de les Xiques.

Són vivendes d'un dormitori, "adequades per a unitats familiars d'un o dos membres". Els requisits per a poder accedir són tindre entre 18 i 35 anys, una unitat familiar de màxim dos persones, no haver sigut desnonats per causa legal i estar inscrits en el Registre de Demandants d'Infohabitatge. Pel que fa a requisits econòmics, els ingressos han d'estar entre 1 i 2,5 vegades l'IPREM, l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples.

Es preveu que d'ací poc isca publicada la resolució tant a la web de l'EVha com en el tauló d'anuncis de l'Ajuntament d'Alcoi. A partir d'eixe moment hi ha un mes per a presentar sol·licituds. 

La directora general de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), Laura Soto, explica que aquesta decisió s'ha pres de manera acordada amb el consistori alcoià, i dins del programa de suport a joves. Però a més diu que "afavoreix la renovació i implantació de programes de millora de la convivència, en la que els nous residents suposen un element dinamitzador de l'edifici". 

Recordem també que fa poques setmanes, des del PP d'Alcoi criticaven l'existència de 34 vivendes socials a Alcoi que encara no s'havien assignat.es